Site Logotype
Skin care

Wat is een peeling?

Een peeling is een product op basis van zuren, waarmee de huid kan worden behandeld. Een peeling verwijdert het laagje dode huidcellen met als gevolg dat de huid gladder, egaler en frisser wordt. Bij Sya Skin Clinic worden verschillende soorten peelings gedaan die werking hebben op verschillende dieptes van de huid. Een medische peeling wordt dus in feite toegepast om de huid te exfoliëren. De vloeistof op basis van zuren zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces wordt gestimuleerd en de huid zachter en gladder wordt. Een medische peeling wordt ingezet bij acne, pigmentvlekken, littekens, fijne lijntjes, huidveroudering en huidverslapping, vergrote poriën en een droge huid.

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste laagje van de huid gaat loslaten. In feite gaat de huid dus vervellen. Doordat de oude huidcellen worden verwijderd wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. Door dit vernieuwingsproces van de huid worden fijne lijntjes en pigmentvlekken vervaagd, zonschade herstelt, talgproductie verminderd en de huidstructuur verfijnd. Zo’n behandeling bestaat uit een reiniging, de peeling en een masker. Een peeling wordt toegepast in een kuur verband, er worden een aantal behandelingen aangeraden met een interval van een paar weken. Meestal zijn dit zo’n drie tot zes behandelingen.

De verschillende soorten peelings

Er zijn drie verschillende soorten peelings: oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelings. Deze verschillen in de chemische samenstelling, de bereidingswijze en de gebruikte techniek op de huid. Welke peeling het beste kan worden toegepast kan per persoon of huidtype verschillen, hierin is het advies van een huidtherapeut belangrijk. De oppervlakkige peeling wordt meestal gebruikt voor het behandelen van acne, een doffe huid, lichte pigmentvlekken en fijne lijntjes. Hierbij werken de verschillende zuren in de peeling alleen op de bovenste huidlaag. Een middeldiepe peeling wordt doorgaans toegepast bij de behandeling van pigmentvlekken en littekens. Deze zuren hebben een effect op de diepere huidlagen. De diepe peeling is een heftigere variant, maar ook voor deze behandeling is geen verdoving noodzakelijk.

Wat is een peeling in het gezicht?

Een ander woord voor een chemische peeling is een medische peeling. Een medische peeling is een gezichtsbehandeling die, zoals het woord als zegt, wordt toegepast in het gezicht. Alle drie de verschillende peelings die eerder zijn besproken zijn medische peelings. Welke peeling het meest geschikt is hangt af van de persoon, de situatie of huidtype. Het is dan ook het beste om een medische peeling uit te laten voeren door een huidtherapeut en het aantal behandelingen te laten adviseren door een specialist. Vaak zijn er voor een optimaal resultaat van een medische peeling meerdere behandelingen nodig. Het resultaat van een medische peeling is meestal meteen zichtbaar, maar de huid kan daarna wel nog een aantal dagen gevoelig, rood of trekkerig zijn. Een medische peeling heeft het optimale resultaat als voorafgaand de huid al wordt voorbereid met een exfoliant en de nazorg instructies goed worden nageleefd.

Wilt u meer weten over een medische peeling of wilt u een intakegesprek inplannen? Neem dan contact met ons op via de website. Onze huidtherapeuten helpen u graag verder. Of lees meer over de ervaringen van microneedling en mesotherapie of het stoppen van ongewenste haargroei.

Share