Site Logotype

Striae behandeling


Vaak zijn vrouwen over bepaalde lichaamsdelen wat onzeker. Dit omdat het er volgens hen niet zo mooi uitziet, niet perfect is of er niet volgens de “norm” uitziet. Striae is een veelvoorkomend verschijnsel bij vrouwen. Een striae behandeling is dan ook heel erg populair. Striae zijn striemen die ontstaan in de huid wanneer iemand groeit of dikker wordt. Het komt vaak voor bij pubers die veel groeien, mensen met overgewicht, bodybuilders of zwangere vrouwen. Ondanks dat striae behandelingen populair zijn en veel worden aangeboden is het een onschuldige aandoening en heeft het grotendeel van alle mensen er last van. Een striae behandeling zorgt er simpelweg voor dat u zich weer lekker in uw eigen vel gaat voelen. Wilt u ook uw striae behandelen? Wij bij Sya Skin Clinic helpen u graag verder. Wij willen er alles aan doen om u goed in uw eigen lichaam te laten voelen.

 

Een behandeling voor striae

Voordat we u gaan vertellen hoe een behandeling voor striae eruit ziet is het handig om eerst te weten wat de oorzaak van striae is. Striae kan meerdere oorzaken hebben, de meest voorkomende oorzaak is dat de huid zich overmatig uitzet. Dit kan bijvoorbeeld door een gewichtstoename, een groeispurt, gewichtsveranderingen of bodybuilding. Andere voorbeelden van oorzaken zijn langdurige blootstelling aan cortisol (een stresshormoon), overmatig gebruik van steroïden (een chemische vorm van testosteron) of een genetische aanleg. Striae kan op veel plekken ontstaan, een behandeling voor striae wordt dan ook op meerdere plekken toegepast. De plekken waar striae vaak ontstaat zijn op de borsten, billen, armen, buik, rug en benen. Er is nog niet bewezen dat striae kan worden voorkomen, het is namelijk een natuurlijk proces van de huid. Wel is het belangrijk om een huid soepel en elastisch te houden door goed te hydrateren. Bij Sya Skin Clinic hebben we een effectieve behandeling voor striae genaamd microneedling. Microneedling is een behandeling waarbij met een apparaat kleine microkanaaltjes wordt gemaakt in de huid. Het gevolg hiervan is dat de huid een signaal krijgt om nieuwe cellen aan te maken om zo het herstelproces te bevorderen. Het doel van microneedling is om de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren door middel van de stimulatie van elastine en collageen. Ook kunnen de behandelingen TCA peel en mesotherapie toegepast worden.

Wordt een striae behandeling vergoed?

Wanneer u besluit om een striae behandeling bij ons te laten doen nodigen wij u eerst uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt er eerst gekeken wat er nodig is om voor u het gewenste resultaat te bereiken. Bij microneedling word tijdens een behandeling altijd eerst de huid  gereinigd. Na het reinigen wordt er een serum op basis van hyaluonzuur aangebracht, dit zorgt ervoor dat de dermapen waarmee de microkanaaltjes worden gecreëerd soepel over de huid kan glijden en het serum goed kan intrekken. Nadat u een behandeling heeft gehad is het wel belangrijk om altijd de nazorg instructies na te leven, zo kunt u de hersteltijd minimaliseren. Na ongeveer een week na de behandeling kan er al verschil te zien zijn. Heeft u vragen over deze striae behandeling? Of wilt u meer weten over de nazorg van microneedling? U kunt altijd contact met ons opnemen via de website. Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen.

Voor behandelingen voor striae heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding.

 

De ervaringen van een striae behandeling

Onze missie bij Sya Skin Clinic is het geven van een passende huidbehandeling waarbij het gevoel van vertrouwen centraal staat. Kwaliteit en veiligheid staat bij ons een striae behandeling voorop. Al onze huidtherapeuten zijn stuk voor stuk diplomeert en enorm gedreven. Ons doel van iedere behandeling is om door zo goed naar de wensen en behoeftes van onze klanten. Wij willen dan ook voor zo veel mogelijk mensen iets kunnen betekenen. We zijn dan ook van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 21:00 en zaterdag van 10:00 tot 17:00 geopend. Benieuwd naar de ervaringen van een striae behandeling? Dat veel mensen tevreden zijn over een hun striae behandeling blijkt uit de positieve reviews die wij hebben mogen ontvangen op Facebook en Google. Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u zelf een van onze behandelingen ervaren? Neem contact met ons op of maak nu een afspraak!

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.