Site Logotype

Schimmelnagels

Schimmelnagels (onychomycose) ook wel bekend als kalknagels worden veroorzaakt door een schimmelinfectie of een groeistoornis. De nagels kunnen verdikken, brokkelen en verkleuren.

Schimmelnagels?

Schimmelnagels (onychomycose) ook wel bekend als kalknagels worden veroorzaakt door een schimmelinfectie of een groeistoornis. De nagels kunnen verdikken, brokkelen en verkleuren. Schimmelnagels komen vaak voor en meestal zijn deze aan de voeten te vinden en minder vaak aan de nagels van de vingers. Bij Sya Skin Clinic kunt u terecht voor het behandelen van deze hardnekkige schimmels door middel van lasertherapie met de Elite iQ op een veilige en effectieve manier. Onze huidtherapeuten zullen tijdens het intakegesprek samen met u het behandelplan bespreken. Voor- en nazorg, het te verwachten resultaat van de behandelingen worden met u besproken zodat u een realistisch beeld krijgt over de mogelijkheden. Schimmelnagels zijn te herkennen aan verdikte nagels, broze en brokkelige nagels, verandering van de vorm en een donkere verkleuring.

De behandeling

De behandeling voor schimmelnagels bij Sya Skin Clinic bestaat uit lasertherapie gecombineerd met voor- en nazorginstructies die strikt opgevolgd moeten worden. Dit heeft te maken met de besmettelijkheid van schimmels, de nagels kunnen opnieuw geïnfecteerd raken wanneer de nazorginstructies niet goed worden opgevolgd.

Tijdens de behandeling worden de schimmelnagels door middel van laserstralen behandeld. De laserstralen worden in de nagel omgezet in warmte, bij het bereiken van voldoende energie zullen de schimmels vernietigd worden. Direct na de behandeling ziet u geen verschil. De nagels zullen gedurende het behandeltraject minder verdikken en verkleuren. Geleidelijk zal er een gezonde nagel in de plaats groeien. Gemiddeld zijn er drie tot zes behandelingen nodig verdeeld over een periode van negen maanden.

Voor- en nazorg instructies

Voor de laserbehandeling van schimmelnagels is het belangrijk om de voor- en nazorg instructies op te volgen voor een optimaal resultaat.

  • Nagels dun (laten) vijlen vóór de behandelingen
  • 2 keer per dag gebruik maken van een antischimmelcrème
  • 1 keer per week antischimmel poeder gebruiken in de schoenen
  • Alle sokken en beddengoed op 60c graden wassen
  • Na de behandeling direct schone sokken aan
  • Voeten en tenen goed afdrogen, vochtige voeten vermijden
  • Zoveel mogelijk op slippers lopen