Site Logotype
Skin care

Ongewenste haargroei stoppen

Veel vrouwen maar ook mannen hebben last van ongewenste haargroei. Voor iedereen kan het verschillen wat de ernst of hoeveelheid van deze haargroei is. Sommigen hebben bijvoorbeeld alleen last van wat donshaartjes, terwijl bij andere donkere en dikke haren zichtbaar zijn. Ongewenste haargroei kan voor velen een onzekerheid zijn. Haargroei wordt vaak dan ook als “onverzorgd”, “niet elegant” of “onvrouwelijk” gezien. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen. De ene manier is wat effectiever dan de ander. Bij Sya Skin Clinic kunnen onze huidtherapeuten ongewenste haargroei definitief stoppen door middel van laser behandelingen. Wilt u uw ongewenste haargroei stoppen en weer vol zelfvertrouwen uw huid kunnen laten zien? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De oorzaken van ongewenste haargroei

Zoals eerder gezegd kan de vorm van ongewenste haargroei per persoon verschillen. Dit is ook het geval bij de oorzaken van ongewenste haargroei. De mate van haargroei kan namelijk afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dit kan bijvoorbeeld een verstoring in het hormonale evenwicht, genetische aanleg of medicijngebruik zijn. Haarzakjes kunnen namelijk reageren op het mannelijke hormoon testosteron, deze gevoeligheid zorgt ervoor dat ongewenste haargroei ontstaat. Ook hormonen tijdens een zwangerschap of meno pauze kunnen een invloed hebben op haargroei. Voor de meeste mensen is het zo dat ongewenste haargroei komt door genetische aanleg. Vaak hebben mensen rond de Middellandse zee of Aziatische landen meer haargroei en donkerdere haren dan bijvoorbeeld mensen uit Nederland met een lichte haarkleur.

Tijdelijke oplossingen voor ongewenste haargroei bij vrouwen

Er zijn verschillende oplossingen voor ongewenste haargroei. Voorbeelden hiervan zijn epileren, harsen, scheren, touwtjes, ontharingscrème en bleken. Deze oplossingen zijn tijdelijk omdat ze niet definitief het haar met de haarzakjes verwijderen. Het haarzakje blijft dus zitten waardoor er uiteindelijk weer haar kan teruggroeien. Ook kunnen sommige oplossingen voor nare gevolgen zorgen. Naast dat het sneller terug zal groeien zorgt scheren bijvoorbeeld voor irritatie van de huid en harsen voor roodheid, ontstoken haarzakjes en ingegroeide haartjes. Om echt ongewenste haargroei te stoppen is het zoeken naar een definitieve oplossing dus veel beter.

Ongewenste haargroei stoppen door laseren

Laserbehandelingen kunnen ongewenste haargroei definitief stoppen. Ontharen door middel van een laser is een veilige behandeling voor lichaamsdelen zoals het gezicht, oksels, benen, bikinilijn, of rug, armen en borsten. Met lichtflitsen worden de haarzakjes vernietigd. Het licht van de lichtflits wordt omgezet in warmte en doorgegeven naar de wortel van het haar door middel het pigment in de cellen. Tegelijkertijd wordt de huid beschermt tegen gevoeligheid door een koelsysteem.  De haren die op dat moment in een actieve groeifase zitten zullen niet meer terugkomen. Omdat er niet in een keer alle haren definitief verwijderd kunnen worden zijn er meerdere behandelingen met een interval ertussenin nodig. Er is dan te zien dat het aantal haren en de dikte van de haren zal afnemen. Het aantal behandelingen kan per persoon, het soort haren en huidtype veranderen. U bent er in ieder geval zeker van dat u met laserbehandelingen voor een lange tijd met een verzorgde, gladde en haarloze huid kunt rondlopen.

Bent u ervan overtuigd dat ontharen met een laser dé oplossing voor u is? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Zo kan er door een professionele huidtherapeut gekeken worden hoeveel behandelingen u nodig heeft. Of lees meer over het voorkomen van pigmentvlekken, wat een peeling is en de ervaringen met microneedling en mesotherapie.

Share