Site Logotype

Microneedling

Door het ondergaan van een microneedling behandeling kunt u een gezondere huid krijgen. Dankzij deze behandeling zal de huid steviger en elastischer worden. Zo kunnen wij uw huid weer jonger maken. Microneedling heeft veel voordelen, zo kan het bijvoorbeeld een droge huid tegengaan of rimpels verminderen. De behandeling gaat erg eenvoudig en u zult al een verbetering in de huid zien na een weekje. Bij Sya Skin Clinic kunt u terecht voor een professionele micro needling behandeling uitgevoerd door professionals. Wilt u hier een afspraak voor maken of heeft u nog vragen over de microneedling behandeling? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Hoe werkt microneedling?

Met deze behandeling worden kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Dat wordt gedaan met een apparaat genaamd de dermapen. Dit apparaat bevat hele kleine naaldjes waar u vrijwel niets van voelt. Hierdoor ontstaan er kleine gaatjes in de huid. Door deze microkanaaltjes begint het lichaam te reageren om de gaatjes te repareren. Zo worden nieuwe cellen aangemaakt op de behandelde plekken. Het idee is dat door deze behandeling het lichaam wordt gestimuleerd om elastine en collageen aan te maken. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de huid stevig en elastisch wordt.

Hoe gaat een micro needling behandeling in zijn werk?

Bij een microneedling behandeling komt er eerst een intakegesprek waarin er wordt gekeken hoeveel behandelingen er nodig zijn om uw huid weer te laten stralen. In dit gesprek komt u meer te weten over de behandeling en wat u er ongeveer van kan verwachten. Op de dag van de geplande behandeling wordt de huid eerst goed gereinigd. Een serum van hyaluonzuur wordt aangebracht op de huid. Dit zorgt ervoor dat de dermapen beter over de huid kan glijden. Daarnaast zal het serum tijdens de behandeling in de juiste huidlaag penetreren. Een microneedling behandeling heeft doorgaans een duur van ongeveer 45 minuten. Over het algemeen moet de mirco needling behandeling tussen de 3 en 6 keer uitgevoerd worden om een goed resultaat te behalen.

De dermapen

De microneedling behandeling wordt gedaan met behulp van een dermapen. De dermapen beschikt over een scar treatment optie waarmee littekens verwijderd kunnen worden. Deze functie is alleen mogelijk bij het gebruik van een dermapen. Met deze scar treatment kunnen een aantal soorten littekens verwijderd worden. Een aantal hiervan zijn acne littekens, atrofische littekens en chirurgische littekens.

Nabehandeling microneedling

Na de behandeling kan het zijn dat de huid warm aanvoelt. Dit betekent dat het lichaam zijn werk doet om nieuwe huidcellen aan te maken. Deze warmte zult u voor een paar uurtjes voelen. Vervolgens zal de huid voor 1 tot 2 dagen rood zijn. Een week na de micro needling behandeling zult u al een duidelijk verschil zien van de nieuwe huid. Meerdere behandelingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat de huid op de lange termijn zo blijft en betere resultaten krijgt. Er zijn ook huidverzorgingsroutines nodig om ervoor te zorgen dat de resultaten op de lange termijn nog te zien zijn.

Nazorg van de behandeling

Het is belangrijk dat de genezing van de huid zo snel mogelijk gebeurt. Hiervoor zijn specifieke instructies voor de nazorg nodig. Ten eerste is het belangrijk om in de eerste 48 uur hitte te vermijden. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld niet naar de sauna gaat of lang in de zon zit. Ook intensief sporten kan de huid opwarmen, daarom moet dit zo veel mogelijk vermeden worden in de eerste 48 uur. Vervolgens is het belangrijk dat u niet direct in de zon zit. De zonnebank mag ook niet gebruikt worden. Dit moet u vermijden voor de eerste twee weken. Om u te beschermen tegen direct zonlicht kunt u zonnebrandcrème gebruiken. Dit is ook echt aan te raden om te doen. Op zonnige dagen is het aan te raden om iedere twee uur zonnebrandcrème in te smeren. Na de behandeling kan de huid mogelijk vervellen. Het is hierbij belangrijk dat de huid met rust gelaten wordt. Om het vervellen tegen te gaan kunt u een hydraterende of herstellende crème gebruiken. Ten slotte is het belangrijk om ex foliërende producten te vermijden. Alleen milde producten mogen op de huid aangebracht worden.

Waarvoor microneedling gebruiken?

Micro needling kan voor een variatie aan huidproblemen ingezet worden. Ten eerste zorgt de behandeling er simpelweg voor dat de huid wordt verbeterd. Met microneedling voor acne littekens kan acne en andere operatieve littekens met deze behandeling ook verwijderd worden. Verder verwijdert een micro needling behandeling ook pigmentvlekken, fijne lijntjes, rimpels, droge huid, striae, huidveroudering en huidverslapping. Een aardig lijstje dus waar micro needling goed voor is. Op zich kan deze behandeling overal op de huid gebruikt worden. Maar in de meeste gevallen bevindt de behandeling op het gezicht plaats. Microneedling voor de lippen is ook mogelijk.

Microneedling kosten

Micro needling is een vrij goedkope manier om de huid te verbeteren. Bij Sya Skin Clinic kunt u al vanaf 129 euro een volledige behandeling microneedling voor pigmentvlekken en littekens krijgen. Dit kan op iedere plek op het lichaam gedaan worden. Soms kunnen de kosten deels of zelfs helemaal gedekt worden door de zorgverzekering. Dit is echter alleen het geval wanneer u een aanvullende zorgverzekering heeft. Hoeveel de zorgverzekering betaalt kan per verzekering verschillen. Om te kijken hoeveel de verzekering betaalt en of u in aanmerking komt voor een vergoeding kun je contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Huidtherapie van hoge kwaliteit bij Sya Skin Clinic

Bij Sya Skin Clinic wordt er gestreefd naar een hoge kwaliteit en veiligheid. Het gevoel van vertrouwen met de klant staat centraal. Om een hoge kwaliteit te kunnen aanbieden zullen de professionals met alleen de meest geavanceerde merken en apparatuur werken. De huidtherapeuten zijn allemaal lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten. De huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in meerdere soorten cosmetische en medische behandelingen om de perfecte behandeling voor u uit te voeren. Behalve voor een micro needling behandeling kunt u bij onze deskundige huidtherapeuten voor veel meer behandelingen terecht. Zo kunt u ook terecht voor pigmentvlekken te laseren, coagulatie, chemische peeling en een hormonale acne behandeling. Ook kunt u meer lezen over de ervaringen met betrekking tot dergelijke behandelingen.

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.