Site Logotype

Lasertherapie

Lasertherapie kan worden ingezet om rimpels, ongewenste haargroei en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken of te verwijderen. Hieronder leest u in welke situaties en bij welke huidproblemen wij lasertherapie zoal toepassen.

Lasertherapie

Laser ontharen

Heeft u haargroei op ongewenste plekken, zoals op op het gelaat, de benenoksels of bikinilijn? Onze huidtherapeuten kunnen ongewenste haargroei definitief voor u verwijderen middels lasertherapie met onze meest geavanceerde Elite IQ apparaat van Cynosure. Wanneer wij het laserlicht inzetten, wordt dit licht gelijk door de bruine/zwarte (pigment)cellen geabsorbeerd en omgezet in warmte. Het haar en het haarzakje op het ongewenste gebied wordt beschadigd of vernietigd. Uw huid wordt met de behandeling verder niet beschadigd. Deze wordt namelijk beschermd door een koelsysteem. Hierdoor neemt ook de gevoeligheid van de behandeling sterk af. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen met een interval van ongeveer 6 weken nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Hoe fijn is het als u nooit meer hoeft te scheren, harsen of epileren?

 

Vaatafwijkingen

Heeft u last van huidproblemen die ontstaan zijn door vaatafwijkingen (vasculaire huidproblemen)? Wij begrijpen dat het vervelend is om rond te lopen met deze rode of blauwpaarse verkleuringen in het gezicht, de hals, benen of het decolleté. Het goede nieuws is dat u ervoor kunt kiezen om deze huidproblemen veilig en effectief te laten verwijderen middels lasertherapie. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van allerlei soorten vaatafwijkingen, zoals couperose (teleangiëctastieën), rosacea, angiomen en spider naevus. Onze huidtherapeuten gebruiken een vaatlaser om licht op het rode huidoppervlak te stralen. Het huidoppervlak absorbeert vervolgens de energie en zet deze om in warmte. Dit zorgt ervoor dat het bloedvaatje dichtschroeit. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op en zorgt ervoor dat de roodheid verdwijnt.

huidtherapie lelystad

Couperose

Eén van de meest voorkomende vaatafwijkingen die wij behandelen is couperose. Als u last heeft van deze huidaandoening, dan zijn de kleine bloedvaatjes in uw gezicht duidelijk zichtbaar en heeft u vaak last van rode wangen. Couperose kan erfelijk zijn, maar het kan ook ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon, het veelvoudig bezoeken van sauna’s, alcoholgebruik of chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven. Lasertherapie is de meest efficiënte manier om couperose te verminderen. Met een laser kan namelijk tot op de millimeter bepaald worden welk probleemgebied er moet worden aangepakt. Met de laser kunnen onze huidtherapeuten de diepere huidlaag behandelen, zonder de omliggende huidstructuren aan te tasten.

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening, deze huidaandoening kunnen wij ook aanpakken aan de hand van lasertherapie. Rosacea is een veel voorkomende klacht in het gezicht die wordt gekenmerkt door felrode verkleuringen, met name van de wangen en de neus. Soms kunnen de bloedvaatwanden ontsteken en ontstaan er ook bultjes en puistjes. Hierdoor kan rosacea soms lijken op acne. Middels de lasertherapie behandeling van Sya Skin Clinic kan rosacea veilig en effectief behandeld en onderdrukt worden.

behandeling rosacea

Schimmelnagels

Lasertherapie is ook een effectieve manier om af te komen van schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd. Wanneer u last heeft van schimmelnagels, is de nagel verkleurd, verbrokkeld of verdikt (of een combinatie van deze symptomen). De oorzaak hiervan kan bijvoorbeeld een schimmelinfectie of een groeistoornis zijn. Aan de hand van lasertherapie kunnen onze huidtherapeuten hardnekkige schimmels behandelen. Tijdens de behandeling wordt de schimmelnagel bestraald met laserstralen. Deze stralen worden in de nagel omgezet naar warmte en energie die de schimmels vernietigen. Er zullen ongeveer 3 tot 6 behandelingen uitgevoerd moeten worden over een periode van negen maanden tijd voor een optimaal resultaat. Geleidelijk aan ziet u een gezonde, sterke en gladde nagel verschijnen.

Pigmentvlekken

Onze huidtherapeuten gebruiken onder andere lasertherapie om verschillende pigmentstoornissen te behandelen. Wanneer u een pigmentstoornis heeft, dan is er te veel of juist te weinig pigment in de huid aanwezig. De meest voorkomende pigmentstoornissen in de praktijk zijn lentigo’s (ouderdomsvlekken), melasma (zwangerschapsmasker) en post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Afhankelijk van het type, de grootte, de diepte en de locatie van de pigmentvlek, kiest de huidtherapeut samen met u een geschikte behandelmethode. Naast lasertherapie kunnen wij ook  een medische peeling, Cosmelan of microneedling inzetten om een prachtig resultaat te behalen.

Lasertherapie bij Sya Skin Clinic

Wij doen er alles aan bij Sya Skin Clinic om u volledig voor te bereiden op onze behandelingen. Wij vinden het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt in onze kliniek. U kunt met al uw vragen over onze huidtherapie behandelingen of één van onze andere behandelingen altijd bij ons terecht. Wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek om eens kennis te komen maken met onze kliniek en huidtherapeuten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij heten u van harte welkom!

Neem direct contact op!