Site Logotype

Hormonale acne behandeling

 

Hormonale acne is een veelvoorkomend verschijnsel bij pubers en jongeren onder de 25 jaar. Een hormonale acne behandeling kan daarbij helpen. Hormonale acne ontstaat door drie verschillende hormonen: testosteron, oestrogeen en progesteron. Omdat er verschillende vormen zijn van hormonale acne is er niet één perfecte hormonale acne behandeling. Er zijn verschillende behandelingen die deze complexe aandoening kunnen behandelen. De best passende behandeling verschilt per persoon. Bij Sya Skin Clinic bieden wij een aantal hormonale acne behandelingen aan. Wij hopen met deze verschillende behandelingen zoveel mogelijk mensen op een persoonlijke en effectieve manier hun hormonale acne te behandelen. Wilt u graag meer weten over onze hormonale acne behandelingen? We vertellen u er graag alles over! Heeft nu al vragen? Dan kunt u ook contact met ons opnemen via de website.

 

Waarom een hormonale acne behandeling?

Voordat we u alles willen vertellen over onze hormonale acne behandelingen willen we eerst uitleggen wat hormonale acne precies is. Hormonale acne is een huidaandoening waarbij je last hebt van mee-eters, bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Dit wordt veroorzaakt door verschillende hormonen. Hormonen stimuleren namelijk de talgproductie in de talgklieren, het gevolg van te veel talgklieren is dat er talgkieren verstopt kunnen raken. Hormonale acne komt veel voor in de puberteit maar daarnaast ook bij de menstruatiecyclus, zwangerschap, overgang, stress of genetische factoren. Vaak komt het voor in het gezicht, de rug of borst. Hormonale acne is anders dan acne door uitwendige factoren, deze  kan namelijk ontstaan door stoffen die verstoppingen veroorzaken, door het drukken of wrijven aan de huid of bepaalde geneesmiddelen. Bij Sya Skin Clinic behandelen we alle vormen van acne én acnelittekens. We kijken samen met u naar dé perfecte oplossing voor uw huid. Wilt u meer weten over al onze behandelingen? Neem dan een kijkje op onze website.

Behandelingen voor hormonale acne

Bij Sya Skin Clinic bieden wij verschillende behandelingen voor hormonale acne. Bij ons staat kwaliteit en veiligheid centraal. Onze missie is het verlenen van een passende huidbehandeling waarbij het gevoel van vertrouwen centraal staat. Acne is een complexe huidaandoening en het is dan ook ons doel om de voor u best bijpassende behandeling te vinden. Onze behandelingen voor hormonale acne zijn een dieptereiniging, medische peeling en een acnelan kuur. Een dieptereiniging is een behandeling voor hormonale acne behandeling waarbij mee-eters, onzuiverheden en puistjes op een hygiënische en effectieve manier worden verwijderd om zo te voorkomen dat de acne wordt verergerd. Een medische peeling gaat iets verder dan dat. Een medische peeling is een gezichtsbehandeling waarbij een vloeistof op basis van zuren wordt toegepast om te exfoliëren. Hierdoor wordt het vernieuwingsproces van de huis gestimuleerd. Naast hormonale acne kan zo’n medische peeling ook worden ingezet voor pigmentvlekken, littekens, huidveroudering en huidverslapping, vergrote poriën en een droge huid. Een acnelan kuur is een hormonale acne behandeling voor ernstige vormen van acne. Deze behandeling werkt antibacterieel, ontstekingsremmend, talg reducerend en verminderd de roodheid. Vaak zijn er tijdens een acnelan kuur meerdere behandelingen nodig met intervallen van zo’n twee tot drie weken. Tijdens deze behandeling wordt eerst de huid goed gereinigd en daarna een Acnelan masker aangebracht. Wanneer deze is ingetrokken wordt deze geneutraliseerd. De hersteltijd van deze behandeling is wat langer en de huid kan er wat rood uitzien. Wij willen graag samen met u kijken naar de voor u juiste behandeling zodat we uw hormonale acne kunnen aanpakken. Ons doel is om u zelfverzekerd in uw eigen huid te laten voelen.

 

Een behandeling voor hormonale acne bij Sya Skin Clinic

Wanneer u bij ons een behandeling voor hormonale acne wilt laten doen is er geen verwijzing van uw huisarts of een medische specialist nodig. Een acne behandeling valt namelijk onder de vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Als u wilt weten of een behandeling voor hormonale acne vergoed wordt, kunt u dit dus bij uw zorgverzekeraar navragen.

Naast hormonale acne bieden onze specialisten van Sya Skin Clinic nog meer behandelingen aan. Wij doen voornamelijk huidtherapie, laserontharing en carboxy. Bij huidtherapie doen we behandelingen zoals medische peelings, Cosmelan, microneedling, eyecon en coagulatie. Laserbehandelingen worden toegepast bij ontharen, vaatafwijkingen, couperose, rosacea, schimmelnagels en pigmentvlekken. Mesotherapie is een behandeling waarbij vloeistoffen met hyaluronzuur, antioxidanten en vitamines in de huid worden geïnjecteerd. Deze behandeling wordt ingezet bij huidveroudering en -verslapping, een droge huid, hyperpigmentatie, cellulite en haaruitval. Met onze behandelingen willen wij u zo goed mogelijk proberen te helpen. Zoals onze eerder genoemde missie het al zei, wij willen een passende huidbehandeling aanbieden waarbij vertrouwen centraal staat. Heeft u vragen over een van onze behandelingen of apparatuur? Of over uw huidaandoening? Maak een afspraak via onze website! Onze specialisten beantwoorden ze graag voor u.

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.