Site Logotype

Cosmelan

Cosmelan is één van de beste depigmentatie behandelingen en is dé oplossing voor pigmentvlekken. Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Pigmentvlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen en kunnen bij een lichte maar ook donkere huid ontstaan. Vaak komen pigmentvlekken voor op plekken die veel aan de zon worden blootgesteld. Voorbeelden hiervan zijn de handen, de hals, het gezicht en de armen. Voor veel mensen zorgen pigmentvlekken voor wat onzekerheden. Juist omdat het zichtbaar is op de plekken waar iedereen het ziet. Dé behandeling voor pigmentvlekken is Cosmelan. Hiermee worden bij alle verschillende huidtypes pigmenten verwijderd. Bij Sya Skin Clinic doen wij ook zo’n Cosmelan behandeling. Het is tenslotte één van de beste manieren om van pigmentvlekken af te komen. Wij vertellen u dan ook graag alles over Cosmelan. Heeft u nu alvast vragen over de Cosmelan behandeling? Neem dan een kijkje op onze website.

De Cosmelan behandeling

Voorafgaand aan een Cosmelan behandeling zal de huid ongeveer 2 weken vooraf voorbereid worden met een medische peeling. Vervolgens zal de huidtherapeut in de kliniek Cosmelan 1 aanbrengen als een masker welke 12 uur in de huid moet intrekken. Deze mag thuis zelf verwijderd worden met een milde cleanser. Verder komt u alleen voor controle afspraken naar de kliniek.

U krijgt tijdens een behandeling met de Cosmelan een aantal producten mee (inbegrepen in de behandeling), ook deze kunnen zelf worden aangebracht. Cosmelan 2 is een van de crèmes die u meekrijgt, deze brengt u meerdere malen dagelijks aan op het behandelde gebied. Cosmelan 1 en 2 bevatten ingrediënten welke werken op verschillende stadiums van het pigment. Na de Cosmelan behandeling worden er nog wat producten mee naar huis gegeven. Dit zijn:

·         Mesoestetic Melan recovery (herstellende en genezende crème)

·         Mesoprotech Melan 130+ pigment control (zonnebrandcrème)

·         Mesoestetic Hydra milk cleanser (reiniging)

 

Op deze manier wordt de huid na de behandeling ook goed verzorgd waardoor het effect groter zal zijn. Bij Sya Skin Clinic staat kwaliteit en veiligheid voorop. Onze missie is het verlenen van de best passende huidbehandeling. Wij werken daarom alleen met de beste merken en apparatuur. Wilt u meer weten over het verloop van een Cosmelan behandeling? U kunt altijd contact met ons opnemen via onze website. Eén van onze gespecialiseerde huidtherapeuten beantwoordt graag al uw vragen.

cosmelan behandeling

Waarom een Cosmelan pigmentbehandeling?

Een Cosmelan pigmentbehandeling is één van de beste pigmentbehandelingen voor dieper gelegen pigmentaties. Deze zijn namelijk normaal lastiger te behandelen dan oppervlakkige pigmentvlekken. Een Cosmelan pigmentbehandeling is geschikt voor alle huidtypes en huidkleuren. Zo zijn er namelijk ook verschillende soorten pigmentvlekken. Cosmelan kan worden ingezet voor:

  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Lentigo solaris (ouderdomsvlekken)
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na een trauma)
  • Pigment ontstaan na medicatiegebruik
  • Zonschade

Het resultaat van een Cosmelan behandeling verschilt per persoon, maar in de meeste gevallen zullen pigmentvlekken aanzienlijk verminderen en zelfs verdwijnen. Vaak ziet u al resultaat na één maand. Het is na de behandeling wel belangrijk dat u uw huid goed blijft verzorgen, zo wordt de hersteltijd van uw huid geminimaliseerd.  

Onze nazorg instructies zijn:

  • Het is van belang om 48 uur hitte te vermijden, niet intensief sporten of de huid blootstellen aan warmtebronnen zoals een sauna of een stoombad.
  • Directe blootstelling aan de zon of zonnebank moet voor ten minste twee weken worden vermeden.
  • Dagelijks een zonnebrandcrème aanbrengen is zeer belangrijk, de huid kan gevoelig zijn voor pigmentvlekken of littekens. Bij zonnige dagen elke twee uur zonnebrandcrème herhalen.
  • Bij een eventuele vervelling van huid moet de huid met rust gelaten worden, extra insmeren met een hydraterende of herstellende crème wordt aanbevolen.
  • Alleen huidverzorgingsproducten gebruiken zoals besproken met de huidtherapeut.

Onze huidtherapeuten staan altijd voor u klaar om hierin een persoonlijk advies te geven. Vraag dan ook altijd eerst even om advies voordat u iets op uw huid wilt gaan smeren. Wanneer u een Cosmelan pigmentbehandeling wilt gaan doen, zullen wij er alles aandoen een droomhuid te realiseren!

Een Cosmelan behandeling bij Sya Skin Clinic

Bij Sya Skin Clinic doen wij cosmetische en medische behandelingen. Met onze huidbehandelingen, waaronder de Cosmelan behandeling, willen wij een gevoel van vertrouwen bij onze klanten centraal laten staan. Al onze huidtherapeuten zijn dan ook gespecialiseerd en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Wij zijn gespecialiseerd in lasertherapie, huidtherapie en mesotherapie. Onder huidtherapie verstaan wij behandelingen voor acne, pigment, chemische peelingen en microneedling. Lasertherapie wordt voornamelijk toegepast bij vaatafwijkingen, ontharen, schimmelnagels en couperose. Mesotherapie is een behandeling waarbij een vloeistof wordt geinjecteerd met hyaluronzuur, antioxidanten en vitamines. Deze therapie wordt ingezet voor haaruitval en om je huid te boosten. We bieden dus meerdere behandelingen aan voor verschillende soorten huidtypen. We willen dan ook zoveel mogelijk mensen kunnen helpen en zich zelfverzekerd laten voelen in hun eigen huid. Wilt u weten hoeveel onze behandelingen kosten? U vindt op de website onze tarieven. Tijdens de eerste afspraak in onze kliniek starten wij met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal er een huidanalyse worden uitgevoerd en worden de bijpassende behandelingen besproken. Samen met een huidtherapeut stelt u een behandelplan op waarin duidelijk alle stappen en voorwaarden staan beschreven. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u bij bijvoorbeeld een Cosmelan behandeling precies weet waar u aan toe bent.