Site Logotype

Carboxytherapie

 

Carboxytherapie is dé manier om van donkere kringen onder de ogen af te komen. Wanneer we ouder worden, is dit helaas al snel te zien aan de huid. Er ontstaan steeds meer rimpels en lijntjes en de huid kan er dof uit gaan zien. Maar niet alleen door leeftijd ontstaan er oneffenheden op de huid. Ook zaken zoals erfelijkheid of vermoeidheid en stress spelen hierbij een grote rol, vooral bij het ontstaan van donkere kringen onder ogen. Zo hebben sommige mensen een dunnere huid onder de ogen dan andere mensen, waardoor onderliggende bloedvaten duidelijker zichtbaar zijn. Hierdoor ontstaan donkere kringen onder de ogen. Dit zorgt al snel voor een doffe en vermoeide blik. Door innoverende technieken is hier gelukkig steeds meer aan te doen. Carboxytherapie is hier een mooi voorbeeld van. Met carboxytherapie worden donkere kringen onder de ogen verholpen. Er komt geen operatie aan te pas, maar toch mag dit medisch behandelsysteem enkel door artsen of huidtherapeuten worden uitgevoerd. Carboxytherapie blaast uw huid nieuw leven in, waardoor rimpels en lijntjes verdwijnen en de huid weer gaat stralen. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in diverse behandelingen, waaronder carboxytherapie. Maar hoe gaat deze therapie precies in zijn werk? En wat doet carboxytherapie met de ogen? We vertellen er graag meer over.

 

Carboxytherapie onder ogen

Carboxytherapie is een behandeling waarbij er door middel van de MCT injector koolstofdioxide in het onderhuidse weefsel wordt geïnjecteerd. Koolstofdioxide is een onzichtbaar en geurloos gas, dat van nature aanwezig is in het lichaam. Er wordt een injectie in de huid gegeven, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd. Er wordt namelijk door het lichaam extra zuurstof toegevoegd naar het gebied wat wordt behandeld. Hierdoor zal de collageen en elastine in de huid worden aangemaakt en kan de huid rondom de ogen zich op een versneld tempo vernieuwen. Koolstofdioxide is een lichaamseigen stof, dus er wordt absoluut geen schade aangericht. Daarnaast is carboxytherapie een non-operatieve behandeling, waardoor het laagdrempelig en toegankelijk is voor iedereen.

Uiteraard start de carboxytherapie, net als onze andere behandelingen, met een intakegesprek. Hierin bespreken we uw hulpvraag en maken we een huidanalyse. Op basis van deze analyse stellen we een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan op. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos, u zit dus nog nergens aan vast.

Het resultaat van carboxytherapie

De behandeling wordt in het algemeen niet als pijnlijk ervaren, in sommige gevallen kan het hooguit gevoelig zijn. Direct na de behandeling is de huid rood en opgezwollen. Schrik hier niet van, dit trekt na 10-15 minuten weer volledig weg. In enkele gevallen ontstaan er na de behandeling kleine bloeduitstortingen. Ook dit kan zeker geen kwaad en de huid herstelt volledig binnen een paar dagen. Houd er rekening mee dat u de eerste 24 uur na de behandeling zwembaden, sportscholen en sauna’s het beste kunt vermijden om infecties te voorkomen. In de eerste 72 uur na de behandeling mag u ook geen andere schoonheidsbehandeling ondergaan. Ga daarnaast hygiënisch met de huid om en smeer uw gezicht in met minimaal een SPF 30 om schade aan de huid te voorkomen. Verder zijn er geen speciale nazorginstructies voor na de carboxytherapie. U kunt uw dagelijkse bezigheden dus gewoon weer oppakken.

De resultaten van carboxytherapie liegen er niet om. De huid wordt weer helder en strak en de donkere kringen verdwijnen. Hierdoor krijgt u een frisse en open blik. Om het optimale resultaat te behalen zijn er ongeveer drie tot zes behandelingen nodig. Een behandeling vindt ongeveer om de twee weken plaats. Voor een optimaal resultaat adviseren wij een behandelkuur van 6 behandelingen. Onderhoudsbehandelingen zijn essentieel voor een langdurig resultaat. Uiteraard is iedere huid anders, daarom kijken wij samen met u naar een persoonlijke behandeling op maat.

 

Huid therapeutische behandelingen bij Sya Skin Clinic

Bij Sya Skin Clinic helpen wij u graag met carboxytherapie. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor diverse andere behandelingen zoals coagulatiechemische peelings en cosmelan. Maar ook voor bijvoorbeeld het laseren van uw benen, oksels en bikinilijn bent u bij ons aan het juiste adres. Bij al onze behandelingen hebben kwaliteit en veiligheid de hoogste prioriteit. Onze missie is dan ook het verlenen van een passende huidbehandeling waarbij het gevoel van vertrouwen centraal staat. Al onze huidtherapeuten hebben een HBO studie afgerond en zijn lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Daarnaast vallen onze huidtherapeuten onder de kwaliteitswet BIG en zijn ze geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierdoor kunnen wij de hoge kwaliteit van onze diensten blijven garanderen. Ons ervaren team van professionals is enthousiast en gemotiveerd om uw droomhuid te realiseren. Meer weten over de carboxytherapie of over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.