Site Logotype

Benen laseren

Er zijn verschillende manieren om haartjes op de benen, oksels of het gezicht te verwijderen. De een wat effectiever dan de ander. Benen laseren is daar een voorbeeld van. Het laseren van benen heeft een langdurig resultaat. Wanneer u uw benen hebt laten laseren is het niet meer nodig om te scheren, waxen of epileren, iets wat normaal gesproken veel jeuk, irritatie of ingegroeide haartjes oplevert. Daarnaast kan laser ontharen over het gehele lichaam toegepast worden, dus ook het gezicht, de oksels of andere lichaamsdelen kunnen worden gelaserd. Bij Sya Skin Clinic doen wij ook benen laseren. We maken gebruik van het Elite IQ- apparaat voor snelle, gemakkelijke en gepersonaliseerde behandelingen voor ongewenste of overmatige haargroei. Wilt u ook een perfecte haarloze huid deze zomer en wilt u meer weten over uw bikinilijn of benen laseren? We vertellen u er graag alles over! Heeft u nu al vragen? Neem dan contact met ons op via de website, onze specialisten en huidtherapeuten helpen u graag verder.

Hoe werkt het laseren van benen?

Door laserbehandelingen kan haargroei op ongewenste plekken worden vernietigd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld waxen of epileren is dit geen tijdelijke oplossing. Bij het laseren van benen worden de haartjes namelijk definitief vernietigd. Tijdens een behandeling wordt het laserlicht geabsorbeerd door de zwarte en bruine pigmentcellen en omgezet in warmte. Hierdoor wordt het haarzakje met haar als het ware beschadigd of vernietigd wanneer het in de groeifase zit. Tegelijkertijd wordt ter verkoeling gebruik gemaakt van een koelsysteem, waardoor de gevoeligheid van de behandeling wordt verminderd. De huid is na het laseren van de benen erg kwetsbaar, het is dus belangrijk om de huid goed te beschermen tegen bijvoorbeeld de zon. Wanneer de huid namelijk te veel wordt blootgesteld aan de zon kan het pigmentverschuivingen of verbranding veroorzaken. Smeer dus altijd goed in met een zonnebrandcrème of denk na over een laserbehandeling buiten het zomerseizoen. Bij Sya Skin Clinic geven onze huidtherapeuten altijd een persoonlijk en deskundig advies. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak vrijblijvend en gratis een eerste afspraak voor een intakegesprek met een huidanalyse, informatie over de behandelingen en een persoonlijk behandelplan. Bij een persoonlijk behandelplan worden alle stappen en voorwaarden van een behandeling uitgelegd, zo weet u precies wat u te wachten staat en waar u aan toe bent. Natuurlijk krijgt u ook de mogelijkheid om tijdens zo’n intakegesprek al uw vragen te stellen.

Benen ontharen met een laser

Benen ontharen met een laser is een definitieve vorm van ontharing. Hiervoor zijn wel meerdere behandelingen nodig om de haarzakjes in de verschillende groeifases te vernietigen. Het aantal behandelingen dat nodig is om een gewenst resultaat te behalen is per persoon verschillend. De groeifases van alle haarzakjes en de haartjes zelf zijn dan ook bij iedereen anders. Haren die dik en donker zijn gaan sneller weg. Haren bevatten namelijk pigmentcellen. Laserlicht wordt alleen geabsorbeerd door donkere, getinte haren. Dunne haren zijn daardoor lastiger te behandelen omdat er weinig pigment in zit. Met onze geavanceerde laser is het echter wel mogelijk om deze lichte haren te verwijderen, omdat het een zeer krachtig systeem is. Gemiddeld zijn zo’n drie tot zes behandelingen waar steeds een interval van zes weken tussen zit nodig. Na deze behandelingen is een onderhoudsbehandeling één keer per jaar aan te raden. Dit komt omdat alle actieve haarzakjes zijn behandeld, maar er kunnen later nieuwe haarzakjes aangemaakt worden door het lichaam. Haarzakjes die zich bevinden in een rustfase maakten nog geen haren aan, waardoor ze nog niet vernietigd zijn kunnen worden. Bent u bang om uw benen te ontharen met een laser omdat u last heeft van ingegroeide haren of huidirritaties? Maakt u zich geen zorgen! Het ontharen van uw benen met een laser kan dit juist verminderen. Onze huidtherapeuten gaan aan de slag op basis van uw persoonlijke situatie met een persoonlijk behandelplan, waardoor een bijpassende en effectieve behandeling altijd gegarandeerd is.

 

Benen laten laseren bij Sya Skin Clinic

Wij van Sya Skin Clinic zijn dé huidkliniek van Lelystad. Naast uw benen laten laseren bieden wij nog veel meer behandelingen aan. Deze behandelingen zijn gebaseerd op huidtherapie, lasertherapie en mesotherapie. Onze missie is het verlenen van een bijpassende huidbehandeling waarbij het gevoel van vertrouwen centraal staat. Kwaliteit en veiligheid staan voorop en daarom werken wij alleen met geavanceerde merken en apparatuur. Onze huidtherapeuten hebben allemaal een HBO studie afgerond en zijn lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten. Stuk voor stuk zijn ze gedreven en gespecialiseerd in verschillende cosmetische en medische behandelingen. We willen bij Sya Skin Clinic onze klanten zo goed mogelijk helpen met een persoonlijke en professionele behandeling zoals het laten laseren van uw benen. Voor medische behandelingen kunt u in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw verzekering. Dit verschilt natuurlijk per verzekerde en verzekeraar. Dit kunt u het beste bij uw eigen zorgverzekering navragen. Wilt u uw benen laten laseren bij Sya Skin Clinic? Plan dan nu een afspraak zodat wij voor u een droomhuid kunnen realiseren!

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.