Site Logotype
Skin care

Tips om de droge huid van benen te verzorgen

We zien vaak (in de winter) dat mensen last krijgen van een zeer droge huid op de benen. Door de droge huid kunnen benen ruw, trekkerig en jeukerig aanvoelen. Ook kunnen er barstjes in de huid ontstaan en kan de huid gaan schilferen. Zo kan een droge huid ervoor zorgen dat de benen er minder mooi uitzien. Maar waar komt die droge huid opeens vandaan? En hoe komt u er vanaf? We geven u graag een aantal tips om uw droge huid te verzorgen, zodat uw benen er weer stralend gaan uitzien en heerlijk zacht aanvoelen.

Wat is de oorzaak van droge huid bij benen?

Een uitgedroogde huid op de benen komt voor bij mannen en vrouwen van alle leeftijden. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van extreem droge huid op de benen, maar meestal is de droge huid te wijten aan temperatuurswisselingen. De huid op de benen is vrij dun, waardoor deze gevoelig is voor temperatuurswisselingen. Zowel in de winter als in de zomer kunnen droge benen ontstaan. Dit komt door uitdroging. In de zomer is deze dehydratatie te wijten aan de hete zon, en in de winter door de verwarming. Verwarming droogt de lucht uit en zorgt daardoor ook voor uitdroging van de benen. Om die reden is verzorging van de benen in de winter extra belangrijk.

Een andere oorzaak van droge huid op de benen kan zijn dat men te vaak (heet) doucht of in bad zit. Want hoe tegenstrijdig het ook klinkt: water droogt de huid alleen maar uit. Daarnaast kan te vaak douchen voor droge plekken op de benen zorgen omdat veel douche-producten uitdrogende stoffen bevatten. Deze uitdrogende stoffen zoals ‘sodium laureth sulfate’ verwijderen de natuurlijke, hydraterende olielaag van de huid. Tot slot kan ook het dragen van een ruwe jeans bijdragen aan de uitdroging van benen.

Te vaak in bad kan een oorzaak zijn van een droge huid

Tips bij een zeer droge huid op de benen

Om van droge benen af te komen is het nodig om de benen goed te (blijven) verzorgen en hydrateren. Douche niet te vaak, niet te heet en niet te lang en maak tijdens het wassen gebruik van producten op oliebasis of eventueel een zeep die weinig schuimt. Na het douchen kunt u de droge huid op de benen het beste droog deppen in plaats van droog wrijven, vervolgens zo snel mogelijk insmeren in verband met vochtigheid van de huid waarbij het product beter opgenomen wordt. Ook een goede hydratatie is na het douchen zeer belangrijk. Smeer de huid in met een ongeparfumeerde, wat vettere crème, het liefst dagelijks.

Als u ondanks deze tips toch een zeer droge huid met schilfertjes op de benen blijft houden, dan raden we aan om de benen in te smeren met een exfoliant die ook voor het gezicht wordt gebruikt. Een andere optie is om een milde scrub te gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen. Na het scrubben is het zeer belangrijk om de benen goed in te vetten met een dikke laag crème. Kies het liefst voor een crème zonder parabenen, siliconen en sulfaten. Laat de crème goed intrekken en smeer de droge huid eventueel nog in met een olie. Op deze manier krijgt u weer zachte, stralende benen.

Mocht u toch nog een extreem uitgedroogde huid rondom de benen blijven behouden? Neem dan contact op met Sya Skin Clinic. Wij geven u graag een professioneel advies en kunnen u eventueel van dienst zijn met een van onze huidtherapie behandelingen.

Share