Site Logotype

Vaatafwijkingen

Vasculaire huidproblemen oftewel huidproblemen ontstaan door vaatafwijkingen kunnen veilig behandeld worden met de Elite iQ laserapparatuur door onze huidtherapeuten.

Wat zijn vaatafwijkingen?

Vasculaire huidproblemen oftewel huidproblemen ontstaan door vaatafwijkingen kunnen veilig behandeld worden met de Elite iQ laserapparatuur door onze huidtherapeuten. Uitgezette bloedvaatjes is een volkomen onschuldig verschijnsel waarbij er een verwijding van het vaatje ontstaat dat vooral bij mensen met een lichte huid voorkomt. Het kan vervelend ervaren worden doordat de verwijding van het vaatje een rode (soms blauwe/paarse) verkleuring geeft in de huid.

coagulatie

Verschillende soorten vaatafwijkingen

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van verschillende soorten vaatafwijkingen zoals couperose (teleangiëctastieën), rosacea, angiomen en spider naevus. Deze verwijde vaatjes komen vaak voor in het gezicht, hals, declotté en benen.

De behandeling

Met behulp van de vaatlaser kunnen vaatafwijkingen veilig en effectief verwijderd worden. De roodheid in de huid door de verwijding van bloedvaatjes absorberen de energie, deze wordt omgezet in warmte en zorgt voor het dichtschroeien of stollen van het bloedvaatje. Het lichaam zal dit zelf opruimen en hierdoor wordt de roodheid in de huid onzichtbaar. Ter bescherming van de huid wordt er tegelijkertijd gebruik gemaakt van een koelsysteem waardoor de gevoeligheid van de behandeling sterk verminderd. Het laserlicht beschadigd de omliggende huidstructuren verder niet.

Nazorg instructies

Nadat u een laserbehandeling heeft gehad voor vaatafwijkingen is het belangrijk om de nazorg instructies op te volgen om de hersteltijd van de huid te minimaliseren. Nazorginstructies:

  • Het is van belang om 48 uur hitte te vermijden, niet intensief sporten of de huid blootstellen aan warmtebronnen zoals een sauna of een stoombad.
  • Vermijd aanraking en druk van het gezicht met handen of andere materialen die blootstaan aan bacteriën.
  • Dagelijks een zonnebrandcrème aanbrengen is zeer belangrijk. Bij zonnige dagen elke twee uur zonnebrandcrème herhalen.
  • Vier weken voor en na de behandeling zon en/of zonnebank vermijden.
Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.