Site Logotype
Skin care

Welke skincare routine stappen moet jij volgen?

Om een mooie huid te krijgen én behouden, is het belangrijk om de juiste skincare routine stappen te volgen. Een goede verzorging kan namelijk heel veel uitmaken voor uw huid. Vaak zien we dat men het lastig vindt om te bepalen welke producten en ingrediënten te gebruiken en in welke volgorde. Hier willen we graag wat meer duidelijkheid over scheppen.

Skincare routine steps

Om een stappenplan voor uw skincare routine te maken, moet ten eerste worden bepaald welk huidtype u heeft. Heeft u een droge, vette of gecombineerde huid? Dit is niet zo gemakkelijk zelf te bepalen. Wij raden dan ook aan om naar een ervaren huidtherapeut te gaan voor een uitgebreide huidanalyse. De huidtherapeut kan u gelijk adviseren welke producten het meest geschikt zijn voor uw huidtype. Op de verpakking van de huidverzorgingsproducten staat meestal ook aangegeven of het product geschikt is voor de normale, droge of vette huid.

Welke producten heb ik nodig?

Zodra u weet welke huidtype u heeft, kunt u de juiste huidverzorgingsproducten gaan aanschaffen. We raden aan om in ieder geval de volgende producten te kopen:

R e i n i g e r

Door uw huid te reinigen met een goede reiniger, gaat u onzuiverheden en huidveroudering door straatvuil en luchtvervuiling tegen. U kunt het beste kiezen voor een reiniger met milde ingrediënten die u met water kunt afspoelen.

T o n e r

Een toner zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft. Bovendien kalmeert deze de huid en kunnen andere verzorgingsproducten beter inwerken dankzij de toner. Kies bij voorkeur een milde toner met ingrediënten die de huid goed beschermen en kalmeren.

E x f o l i a n t

Met een exfoliant kunt u de huid net wat beter reinigen doordat deze peeling dode huidcellen verwijdert. Dankzij deze grondige reiniging wordt de huid frisser en egaler. Er zijn verschillende soorten exfolianten. Bij een droge huid raden we aan een exfoliant met glycolzuur te kiezen. Heeft u een vette of gevoelige huid? Dan kunt u beter gaan voor een exfoliant met salicylzuur.

M o i s t u r i z e r

Een moisturizer beschermt en kalmeert de huid en zorgt ervoor dat deze gehydrateerd blijft. Kies voor een variant die ook extra antioxidanten of andere actieve stoffen bevat, zodat de huid ook al een beetje wordt beschermd tegen uv-straling.

Z o n n e b r a n d c r è m e

Een ander belangrijk product in de skincare routine is zonnebrandcrème. Het aanbrengen van zonnebrandcrème beschermt uw huid tegen uv-straling en voorkomt rimpels.

Volgorde skincare routine stappen

Nu u de juiste huidverzorgingsproducten in huis heeft gehaald, kunt u uw dagelijkse skincare routine stappen gaan uitvoeren. Wat is nu de juiste volgorde van deze skincare routine?

Stap 1. Reinigen met een cleanser

De eerste stap in uw skincare routine is het gebruik van de reiniger. Hiermee verwijdert u de talg, dode huidcellen en het vuil dat zich gedurende de dag heeft opgestapeld op uw gezicht.

Stap 2. Toner aanbrengen

Zodra de huid is gereinigd, kan er een toner worden aangebracht. Deze voedt, beschermt en kalmeert de huid.

Stap 3. Exfoliant gebruiken

Wanneer de huid goed gereinigd is (en voorzien van een toner), dan kunt u de huid gaan exfoliëren met een exfoliant. Door dit proces worden dode huidcellen verwijderd en wordt de huid stralender en frisser.

Stap 4. Voeden met een moisturizer

Na het aanbrengen van de toner (en het exfoliëren) is het tijd om een moisturizer aan te brengen op de huid, zodat de huid goed wordt gevoed.

Stap 5. Zonnebrand smeren

Gebruik tot slot een zonnebrandcrème met een hoge factor. Zo wordt de huid goed beschermd tegen uv-straling.

Routine aanpassen op uw huidtype

De bovenstaande skincare routine stappen vormen een goede basis voor huidverzorging. Hoe veel of weinig u van een product nodig heeft, is afhankelijk van uw huidtype. Als uw huid wat droger is, raden we aan om wat vaker te smeren of een serum aan te brengen over de moisturizer. Als uw huid juist heel erg vet is, dan raden we aan om juist minder crème te gebruiken op een dag. Bij gebruik van de juiste producten is dit echter geen probleem. Mocht u een gevoelige huid hebben, wees dan voorzichtig met de exfoliant en was uw huid niet te vaak met een reiniger. In de ochtend voldoet reiniging met water.

Persoonlijk advies

Mocht u nog meer advies willen voor uw dagelijkse skincare routine stappen? Neem dan contact op met onze deskundige huidtherapeut. Wanneer u bij ons langskomt voor een intakegesprek, voeren wij een uitgebreide huidanalyse uit en kunnen wij een stappenplan op maat voor u opstellen. Ook bepalen we samen of het nodig is om een aanvullende acnebehandeling of andere huidbehandeling uit te voeren. Samen zorgen we ervoor dat uw huid stralender, egaler en frisser wordt!

Share