Site Logotype

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht waarbij meestal de wangen en de neus felrood van kleur zijn. Meest voorkomende vorm zijn de kleine uitgezette bloedvaatjes zoals bij couperose en roodheid.

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht waarbij meestal de wangen en de neus felrood van kleur zijn. Meest voorkomende vorm zijn de kleine uitgezette bloedvaatjes zoals bij couperose en roodheid. Soms kunnen de bloedvaatwanden ontsteken en ontstaan er ook bultjes en puistjes. Hierdoor kan het lijken op acne oftewel jeugdpuistjes. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van dergelijke huidaandoeningen. Rosacea kan veilig en effectief behandeld worden met lasertherapie bij Sya Skin Clinic.

Wat zijn de oorzaken van rosacea?

De onderliggende oorzaken van rosacea is tot op heden onbekend. Wel kan deze huidaandoening beïnvloed worden door uitwendige factoren zoals hitte, overmatige blootstelling aan zon en/of zonnebank, cosmetica en/of huidverzorgingsproducten, sommige medicijnen, alcohol en gekruide voeding. Meestal ontstaat rosacea na het 30e levensjaar bij vrouwen, bij mannen komt het minder vaak voor.

De behandeling

Met behulp van de vaatlaser kan couperose veilig en effectief verwijderd worden. De roodheid in de huid door de verwijding van bloedvaatjes absorberen de energie, deze wordt omgezet in warmte en zorgt voor het dichtschroeien of stollen van het bloedvaatje. Het lichaam zal dit zelf opruimen en hierdoor wordt de roodheid in de huid onzichtbaar. Ter bescherming van de huid wordt er tegelijkertijd gebruik gemaakt van een koelsysteem waardoor de gevoeligheid van de behandeling sterk verminderd. Het laserlicht beschadigd de omliggende huidstructuren verder niet.

Nazorg instructies

Nadat u een laserbehandeling heeft gehad voor vaatafwijkingen is het belangrijk om de nazorg instructies op te volgen om de hersteltijd van de huid te minimaliseren. Nazorginstructies:

  • Het is van belang om 48 uur hitte te vermijden, niet intensief sporten of de huid blootstellen aan warmtebronnen zoals een sauna of een stoombad.
  • Vermijd aanraking en druk van het gezicht met handen of andere materialen die blootstaan aan bacteriën.
  • Dagelijks een zonnebrandcrème aanbrengen is zeer belangrijk. Bij zonnige dagen elke twee uur zonnebrandcrème herhalen.
  • Vier weken voor en na de behandeling zon en/of zonnebank vermijden.
Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.