Site Logotype

Pigmentvlekken

De huidtherapeuten van Sya Skin Clinic behandelen verschillende soorten van pigmentstoornissen, dit betekent dat er te veel of juist te weinig pigment in de huid aanwezig is.

Pigmentvlekken?

De huidtherapeuten van Sya Skin Clinic behandelen verschillende soorten van pigmentstoornissen, dit betekent dat er te veel of juist te weinig pigment in de huid aanwezig is. De meest voorkomende hyperpigmentaties (te veel pigment) en hypopigmentaties (te weinig pigment) in de praktijk zijn lentigo’s (ouderdomsvlekken), melasma (zwangerschapsmasker) en post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Per pigmentsoort kan de huidtherapeut samen met de cliënt uit verschillende behandelmethodes kiezen. De keuze wordt voornamelijk bepaald door het type, de grootte, de diepte en de locatie van de pigmentvlek. Met medische peeling, Cosmelan, lasertherapie of microneedling worden mooie resultaten behaald.

Wat is pigmentvlekken?

Pigment wordt aangemaakt door pigmentcellen die in de diepere huidlagen zitten. De huidskleur wordt voornamelijk bepaald door de grootte en aantal van melanine (pigmentkorrels) in de huid. Wanneer dit proces verstoord wordt kunnen er ophopingen van melanine oftewel pigmentvlekken ontstaan. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van verschillende soorten pigmentvlekken door middel van verschillende behandelingen zoals een medische peeling of een laserbehandeling.

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.