Site Logotype

Pigment behandeling voor een egale huid

Bij Sya Skin Clinic kunt u terecht voor verschillende behandelingen voor het verwijderen van vervelende pigmentstoornissen. Het kan in de huid voorkomen dat er ineens te veel of te weinig pigmenten worden aangemaakt. Dit wordt een pigmentstoornis genoemd. Wanneer dit in grote mate gebeurt, kan het vrij vervelend zijn op zichtbare plekken. Met een pigment behandeling kunt u een huid met te veel of te weinig pigmenten behandelen. U kunt bij Sya Skin Clinic terecht voor een professionele pigment behandeling uitgevoerd door specialisten op dit gebied. Wilt u hier een afspraak voor maken of heeft u alvast vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Soort pigment behandeling

Er zijn een aantal opties waaruit gekozen kan worden bij een pigment behandeling. Welke gekozen moet worden hangt af van de soort pigmentstoornis die behandeld moet worden. De opties, die gebruikt kunnen worden, zijn: medische peeling, Cosmelan, lasertherapie en microneedling. Met medische peeling worden er bepaalde zuren op de huid aangebracht. Het lichaam zal daarop reageren en een aantal processen activeren. Als gevolg zal in de meeste gevallen de huid na de behandeling beginnen te vervellen. Bij Cosmelan wordt er een masker aangebracht die in de eerste twaalf uur zal intrekken in de huid. De maskers zullen hun werk doen op verschillende stadiums van het pigment. Met een laser pigment behandeling worden lasers gebruikt om de pigmenten te verhitten. De lasers worden in verschillende golflengtes gebruikt om slechts het bewerkte gebied te behandelen. Wanneer de pigmentvlekken worden verhit, zal het lichaam de pigmenten afvoeren. Bij microneedling worden microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hiervoor worden zeer kleine naaldjes gebruikt. Het lichaam zal vervolgens nieuwe cellen aanmaken voor een egale teint van de huid.

Soorten pigmentvlekken

Om de gepaste behandeling toe te passen is het nodig om erachter te komen met welke soort pigmentvlekken u te maken heeft. De pigmentvlekken worden geproduceerd door pigmentcellen in de huid. De hoeveelheid pigmenten die wordt aangemaakt bepalen de huidskleur. Zo zullen grotere en meerdere pigmentkorrels ervoor zorgen dat de huid donkerder wordt en bij kleinere en minder pigmentkorrels lichter. Ouderdomsvlekken zijn een vaak voorkomende vorm van een pigmentstoornis. Hierbij zal de huid donkerder worden dan normaal. Lichtere huidtypes die vaker blootgesteld worden aan de zon hebben een grotere kans om ouderdomsvlekken te krijgen. In ernstige gevallen kan dit uitgroeien tot huidkanker. Een zwangerschapsmasker zorgt ook voor een donkere verkleuring van de huid. Dit komt door een schommeling in de hormonen. Deze pigmentvlekken zijn vaak lastig te behandelen doordat het diep in de huid genesteld zit. Ten slotte is er PIH waarbij er pigmentatie ontstaat op plekken waar ontstekingen hebben plaatsgevonden. Deze vlekken kunnen langzaam wegtrekken maar er zijn ook gevallen waarbij het voor een lange tijd kan blijven zitten.

De behandeling van pigmentvlekken

Voordat een litteken pigment behandeling plaats kan vinden, zal er eerst een intakegesprek komen. In dit gesprek zal er geïdentificeerd worden met wat voor soort pigmentatie u te maken heeft. De pigmentatie behandeling zal vervolgens afgestemd worden op het soort pigmentatie. De beste optie voor een pigment behandeling hangt af van de soort, grootte, hardnekkigheid en de locatie van de pigmentstoornis. Vervolgens zal er één van de vier behandelingsopties gekozen worden. De voorzorg en nazorg zullen per behandeling verschillen.

Nazorg bij diverse behandelingen

De nazorg is bij een pigment behandeling erg belangrijk. Met een goede nazorg voorkomt u namelijk ongewenste complicaties en zorgt u voor een mooier eindresultaat. Voor een medische peeling, lasertherapie, Cosmelan en microneedling is het belangrijk dat u hitte vermijdt in de eerste 48 uur na de behandeling. Dit houdt in dat u niet intensief mag sporten of blootgesteld wordt aan andere bronnen van warmte. Het is ook niet aan te raden om blootgesteld te worden aan de zon. Dit doet u voor minimaal twee weken na de behandeling. Om de huid goed te beschermen tegen de zon is het gebruik van zonnebrandcrème aan te raden. Bij vervelling van de huid moet de huid met rust gelaten worden en u kunt de huid insmeren met hydraterende crème. Ook moeten bepaalde huidproducten vermeden worden.

Vergoeding voor huidtherapie

In sommige gevallen is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de huidtherapie. Dit hangt er echter per situatie vanaf. Er bestaan goedaardige en kwaadaardige pigmentstoornissen. De goedaardige pigmentstoornissen zijn niet schadelijk voor het lichaam en zijn dus ook niet gevaarlijk. Het verwijderen van deze pigmentstoornissen is meestal slechts cosmetisch. In de meeste gevallen is dit niet te vergoeden. Maar het kan voorkomen dat goedaardige pigmentstoornissen uitgroeien tot kwaadaardige pigmentstoornissen. Bij dit soort gevallen kan de huisarts u doorverwijzen voor huidtherapie. Goedaardige en kwaadaardige pigmentstoornissen die medisch behandeld moeten worden kunnen dus in aanmerking komen voor een vergoeding bij de zorgverzekering. Dit kan deels of volledig vergoed worden. De hoogte van de vergoeding hangt af van de zorgverzekeraar. Om te kijken of u ervoor in aanmerking komt kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Betrouwbare huidtherapie bij Sya Skin Clinic

Bij Sya Skin Clinic kunt u huidtherapie krijgen die kwaliteit en veiligheid vooropstelt. Het gevoel van vertrouwen is erg belangrijk in het hele proces van de behandeling. De missie van Sya Skin Clinic is daarom ook om een gevoel van vertrouwen te winnen bij de patiënt en de meest passende behandeling aan te bieden. Om de behandelingen van hoge kwaliteit te kunnen leveren wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige apparatuur. De huidtherapeuten beschikken over voldoende kennis om u te helpen met alle soorten behandelingen. Ook zijn al onze huidtherapeuten aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten.

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.