Site Logotype

Microneedling

Een behandeling met een dermapen is een vorm van microneedling. Hierbij wordt er met een apparaat gewerkt met zeer fijne naaldjes waarmee kleine microkanaaltjes worden gemaakt in de huid.

Wat is microneedling?

Met een speciaal ontworpen pen worden er met zeer fijne naaldjes kleine microkanaaltjes gemaakt in de huid. Hierdoor krijgt de huid signalen om nieuwe cellen aan te maken om het herstelproces te bevorderen. Het doel hiervan is het stimuleren van elastine en collageen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. De verzorging met een dermapen kan ingezet worden voor verschillende indicaties zoals (acne of operatieve) littekens, pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels, vergrote poriën of een droge huid. Daarnaast kan het ook ingezet worden voor een algehele huidverbetering of bijvoorbeeld striae (striemen). 

mesotherapie

De behandeling

Tijdens een vrijblijvende intake wordt er samen met u gekeken hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn, meestal ligt dit tussen de 3 tot 6 behandeling. Een behandeling duurt 45 minuten. Nadat de huid is gereinigd wordt er allereerst een serum op basis van hyaluonzuur aangebracht op de huid met als doel het aanpakken van het probleem of indicatie. Tevens zorgt dit ervoor dat de dermapen soepel over de huid kan glijden en komt het specifieke serum in de juiste huidlaag terecht. Na de behandeling kan de huid nog warm aanvoelen, dit verdwijnt meestal binnen enkele uren. Roodheid van de huid verdwijnt doorgaans binnen 1 á 2 dagen. Na ongeveer een week zal het verschil zichtbaar worden. Voor een blijvend en optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. Met een juiste huidverzorgingsroutine zullen de resultaten op lange termijn zichtbaar blijven.

Nazorg instructies

Nadat u een behandeling heeft gehad is het belangrijk om de nazorg instructies op te volgen om de hersteltijd van de huid te minimaliseren. Nazorginstructies:

  • Het is van belang om 48 uur hitte te vermijden, niet intensief sporten of de huid blootstellen aan warmtebronnen zoals een sauna of een stoombad.
  • Directe blootstelling aan de zon of zonnebank moet voor ten minste twee weken worden vermeden.
  • Dagelijks een zonnebrandcrème aanbrengen is zeer belangrijk, de huid kan gevoelig zijn voor pigmentvlekken of littekens. Bij zonnige dagen elke twee uur zonnebrandcrème herhalen.
  • Bij een eventuele vervelling van huid moet de huid met rust gelaten worden, extra insmeren met een hydraterende of herstellende crème wordt aanbevolen.
  • De eerste vijf dagen exfoliërende producten vermijden, alleen milde producten gebruiken.

 

Verwijzingen en vergoedingen

Voor de behandelingen met dermapen door de huidtherapeuten van Sya Skin Clinic heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Deze behandelingen vallen eventueel onder de vergoeding uit de aanvullende verzekering. De hoogte van deze vergoedingen zijn per pakket en zorgverzekeraar verschillend. U kunt bij uw zorgverzekeraar nagaan of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze behandeling.

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.