Site Logotype
Skin care

Microneedling before and after

Microneedling is een behandeling met een dermapen waarbij er met de naaldjes van een apparaat kleine microkanaaltjes in de huid wordt gemaakt. Het doel hiervan is een stevige en elastische huid door het stimuleren van collageen en elastine. Microneedling is een behandeling voor verschillende littekens door bijvoorbeeld acne, operaties maar ook pigmentvlekken, huidveroudering, huidverslapping, striae, vergrote poriën of simpelweg een droge huid. Bij Sya Skin Clinic doen wij ook aan microneedling. Microneedling wordt dan ook als een veilige, effectieve en pijnloze behandeling gezien. Wij begrijpen dat u voor u besluit of u wel of niet microneedling gaat doen meer wilt weten over wat microneedling is, wat de resultaten van voor en na de behandeling zijn en of het écht een effect kan hebben. Daarom gaan wij u er alles over vertellen!

Een microneedling behandeling

Om een optimaal resultaat te krijgen zijn er meerdere microneedling behandelingen nodig. Het aantal behandelingen hangt af van de huid en het probleem waar microneedling voor wordt toegepast. Gemiddeld ligt dit aantal tussen de 3 tot 6 behandelingen. Dit wordt van tevoren altijd goed overlegd en besproken met een huidtherapeut tijdens een intakegesprek. Microneedling wordt niet gezien als een pijnlijke behandeling. Het geeft wel een apart gevoel op de huid dat kan worden omschreven als licht irritant. Tijdens de behandeling wordt de huid eerst goed schoongemaakt en een serum aangebracht, dit zorgt ervoor dat de dermapen soepel over de huid kan glijden en het serum goed in de huidlagen terechtkomt.

Na microneedling

Na een microneedling behandeling kan de huid er voor een aantal uur rood of roze uitzien. Dit zal aanzienlijk afnemen binnen 1 á 2 dagen. Daarnaast kan de huid gaan vervellen, dit komt omdat alle huidcellen afschilferen zodat er nieuwe worden aangemaakt. Dat is dus een goed teken! Na één week tijd zal er een verschil zichtbaar worden. Het is belangrijk dat na een behandeling de nazorg instructies goed worden nageleefd. Zo mag de huid niet worden blootgesteld aan de zon of hitte, moet er goed met zonnebrandcrème én een hydraterende crème gesmeerd worden. Ook mogen er alleen milde producten op de huid gebruikt worden. Met een goede huidverzorging zullen de resultaten tenslotte het best op de lange termijn zichtbaar zijn.

Microneedling voor en na

Na het aantal aanbevolen behandelingen zullen de resultaten van microneedling pas echt zichtbaar zijn. Littekens van operaties of acne zullen veel minder opvallen doordat ze minder groot, rood en diep uitzien. Pigmentvlekken zijn grotendeels verdwenen omdat ze kleiner zijn en het pigment minder kleur heeft. En de huid ziet er strakker, jonger, gezonder uit bij huidveroudering of verslapping doordat rimpels of fijne lijntjes minder diep en voor een gedeelte verdwenen zijn. De resultaten zullen per persoon enorm verschillen, iedereen heeft tenslotte een andere huid en probleem. Maar microneedling wordt gezien als een effectieve behandeling met zichtbaar resultaat voor een lange tijd.

Bent u benieuwd wat Sya Skin Clinic voor u kan betekenen met microneedling? Neem dan contact op via de website. Misschien krijgt u dan weer uw droomhuid terug. Of lees meer over het voorkomen van pigmentvlekken, het stoppen van ongewenste haargroei en wat een peeling precies is.

Share