Site Logotype
Skin care

Mesotherapie ervaringen

Mesotherapie is één van de huidbehandelingen die wij bij Sya Skin Clinic uitvoeren. Het is een behandeling die voor meerdere problemen kan worden ingezet, voorbeelden hiervan zijn huidveroudering, huidverslapping, dehydratie van de huid, verslechtering van de huidconditie, hyperpigmentatie, cellulite en haaruitval. Mesotherapie is een veilige en effectieve behandeling waarbij actieve ingrediënten in de huid worden geïnjecteerd. Wanneer u last heeft van huidproblemen of een van de bovenstaande klachten, dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat een behandeling veilig, effectief en betrouwbaar is. Daarom gaan wij u uitleggen wat mesotherapie is en wat de ervaringen van anderen zijn.

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een behandeling waarbij met een mesogun een aantal actieve ingrediënten met een minuscule naaldje in de huid wordt geïnjecteerd. Door deze cocktail van hoog geconcentreerde hyaluronzuur, antioxidanten en vitamines worden de cellen in de huid gevoed en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Bij mesotherapie vindt er een optimale penetratie plaats in de diepere huidlaag, hierdoor krijgt de huid een enorme boost. Wanneer mesotherapie wordt ingezet voor haaruitval wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en de haarfollikels voorzien van bouwstoffen waardoor de haargroei wordt bevorderd. Het risico op complicaties of bijwerkingen is echt zeer klein. Er wordt dan ook alleen mesotherapie uitgevoerd door huidtherapeuten die werken met de meest geavanceerde merken en apparatuur.

Ervaringen van mesotherapie in het gezicht

Iedereen reageert anders op mesotherapie. Het aantal behandelingen kan dus ook verschillen. Bij mesotherapie wordt er altijd gekeken naar de persoonlijke situatie, maar het aantal behandelingen ligt tussen de 5 en 10 keer met een interval van 2 tot 4 weken. De behandelingen worden bijna door iedereen pijnloos ervaren. Op plekken zoals het voorhoofd, de kaaklijn en onder de ogen is het wel wat gevoeliger. Na de eerste behandelingen is er bij de meesten wel een klein verschil te zien, maar het echte resultaat is pas zichtbaar na de hoeveelheid geadviseerde behandelingen. Omdat mesotherapie een veilige behandeling is zijn er bijna geen bijwerkingen. De huid kan alleen na de behandeling wat dik, warm of rood worden, vaak trekt dit na enkele uren alweer weg. Mesotherapie wordt door velen gebruikt als een veilige en effectieve anti-aging behandeling in plaats van bijvoorbeeld botox of fillers.

Ervaringen van mesotherapie bij haaruitval

Ook wordt mesotherapie vaak ingezet bij diffuse. Het resultaat en het aantal behandelingen kan, net zoals bij het gezicht, verschillen. De ervaringen van mesotherapie zijn dat het haaruitval verminderd, het haar er voller uitziet en het meer glans heeft. Ook bij haaruitval is het waarschijnlijk niet het geval dat er na de eerste behandeling veel verschil te zien is. Mesotherapie kan het beste gezien worden als een kuur met een optimaal resultaat na de laatste behandeling. Ook is het belangrijk om de geadviseerde thuisproducten te gebruiken. Wanneer namelijk het aantal geadviseerde behandelingen worden uitgevoerd, de nazorg instructies goed worden nageleefd en de thuisproducten regelmatig worden gebruikt is er bij vrijwel iedereen een zichtbaar resultaat te zien.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze behandeling of wilt u er meer over weten? Neem dan contact met ons op via de website. Onze professionals staan voor u klaar.

Share