Site Logotype

Medische peeling

Een medische peeling is een vloeistof op basis van zuren die tijdens een gezichtsbehandeling toegepast kunnen worden om de huid te exfoliëren. Met een peeling wordt het vernieuwingsproces van de huid gestimuleerd en zorgt op deze manier voor een gladde en zachte huid.

Verschillende soorten peelings

Er zijn verschillende soorten zuren die grof in drie categorieën ingedeeld kunnen worden: oppervlakkig, middeldiep en diep. Dit wordt niet alleen bepaald door de chemische samenstelling, maar ook door bijvoorbeeld de bereidingswijze van de peeling, de gebruikte techniek op de huid of het individuele huidtype van de cliënt. Voor een optimaal resultaat zijn er altijd meerdere sessies nodig.

Onder oppervlakkige peelings vallen de welbekende alfa-hydroxyzuur (AHA): glycolzuur, lactic zuur en beta-hydroxyzuur: salicylzuur. Deze zuren beperken zich in de bovenste huidlagen en zijn geschikt voor de meeste huidproblemen zoals acne, lichte pigmentvlekken, doffe huid en fijne lijntjes. Een middeldiepe peeling zoals trichloorazijnzuur (TCA) of Jessner solutie penetreert in de diepere huidlagen en is bijvoorbeeld geschikt bij littekens en pigmentvlekken. Fenol valt onder de categorie diepe peeling en wordt vaak onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Facial,Peeling,Mask,Applying

De behandeling

Tijdens een vrijblijvende intake wordt er samen met u gekeken hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn, meestal ligt dit tussen de 3 tot 6 behandeling. Een behandeling duurt 45 minuten en bestaat uit een (diepte)reiniging, medische peeling en tot slot een masker.

Wanneer de peeling op de huid aangebracht wordt kan het voorkomen dat de huid even rood wordt, jeukt, prikkelt of gaat branden. De zuren oftewel werkstoffen penetreren de huid binnen en de afschilfering van de bovenste huidlaag zal gestimuleerd worden, hierdoor kan de huid eventueel na een aantal dagen beginnen met vervellen. Daarnaast remt de peeling overmatige talgproductie en verminderd de bacteriën die niet thuis horen. Het verschil is direct na de behandeling zichtbaar!

Voor een optimaal resultaat van een peeling is het van belang om de huid voor te bereiden op de medische peeling. Hiervoor wordt er aangeraden om ongeveer 2 weken voorafgaand de behandeling de huid te voorbereiden met een exfoliant. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen en verminderd onzuiverheden waardoor een behandeling in de kliniek beter en sneller resultaten zal opleveren.

Nazorginstructies

Nadat u een peeling heeft gehad is het belangrijk om de nazorg instructies op te volgen om de hersteltijd van de huid te minimaliseren. De huid kan de huid 1 tot 5 dagen rood, gevoelig en trekkerig zijn. Nazorginstructies:

  • Het is van belang om 48 uur hitte te vermijden, niet intensief sporten of de huid blootstellen aan warmtebronnen zoals een sauna of een stoombad.
  • Directe blootstelling aan de zon of zonnebank moet voor ten minste twee weken worden vermeden.
  • Dagelijks een zonnebrandcrème aanbrengen is zeer belangrijk, de huid kan gevoelig zijn voor pigmentvlekken of littekens. Bij zonnige dagen elke twee uur zonnebrandcrème herhalen.
  • Bij een eventuele vervelling van huid moet de huid met rust gelaten worden, extra insmeren met een hydraterende of herstellende crème wordt aanbevolen.
  • De eerste vijf dagen exfoliërende producten vermijden, alleen milde producten gebruiken