Site Logotype
Skin care

Heeft blauw licht effect op de huid?

Wij krijgen op een dagelijkse basis veel te maken met verschillende soorten licht. Denk aan het licht wat van je computer of van je telefoon komt, lampen, of de grootste lichtbron: de zon. Lampen hebben zoals we allemaal al weten verschillende werkingen op onze huid. Sommige bronnen van licht hebben een minimale werking op onze huid, maar andere soorten licht kunnen wel degelijk schadelijk zijn voor de huid. Blauw licht is dan ook vaak het middelpunt van de discussie. Heeft het echt een slechte werking op je huid of is het eigenlijk niet zo schadelijk als vaak wordt gezegd? Blauw licht wordt dan ook vaak in lijn gezet met het vermoeid raken van je ogen door veel naar beeldschermen te kijken. Ben je zelf benieuwd naar de feiten rondom blauw licht? Lees dan verder!

Wat is blauw licht?

Wij hebben te maken met onzichtbaar licht en zichtbaar licht. Zichtbaar licht spreekt natuurlijk al voor zich, dat is licht wat we zien. Denk hierbij aan de zon of licht vanaf je mobiele telefoon of laptop. Onzichtbaar licht is daarentegen niet met het blote oog waarneembaar. Beste voorbeelden hiervan zijn UV-A en UV-B stralingen. Deze onzichtbare lichten zorgen ervoor dat je schade kan oplopen op de huid en eventueel verbrandt. Blauw licht valt wel nog onder zichtbaar licht, maar blauw licht zit wel dicht op het onzichtbare ultraviolet deel. De zon straalt ultraviolet licht (Uv-straling) uit. Blauw licht valt ook wel onder de naam HEV. HEV is de afkorting voor High Energy Visible Light. Het heeft namelijk een hoge energie en een korte golflengte. Zoals eerder vermeld komt er HEV-licht uit alle beeldschermen.

Is blauw licht schadelijk voor de huid?

Blauw licht heeft een vergelijkbare structuur als uv-licht. Volgens nieuwe wetenschappelijke literatuur is blauw licht net zo schadelijk voor de huid als UVA. Het is dus belangrijk om je huid hier goed tegen te beschermen. Net zoals je de huid tegen zonlicht kunt beschermen met zonnebrand, is zonnebrand ook heel geschikt om de huid te beschermen tegen blauw licht. Zo voorkom je dat het licht tot diep in de huid onomkeerbare schade aanbrengt. Naast dat het niet goed is voor de ogen, is blauw licht dus ook niet goed voor de huid. Er zitten helaas geen positieve effecten aan blauw licht via een beeldscherm. Wel is het mogelijk om met gefilterd licht in bepaalde doses en in combinatie met andere behandelingen positieve resultaten te bereiken. Dit moet wel worden uitgevoerd door professionals.

Behandelingen bij Sya Skin Clinic

Blauw licht is dus net zo schadelijk voor de huid als zonlicht. Wil jij je huid de aandacht geven die het verdiend? Bij Sya Skin Clinic kun je terecht voor diverse huid verbeterende behandelingen zoals microneedling, skinbooster, dermapen behandeling, cosmelan en nog veel meer. Onze professionals staan graag voor je klaar om jouw droomhuid te realiseren. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Benieuwd naar meer informatie over de huid? Lees ook eens onze blog met tips om de voeten verzorgen!

Share