Site Logotype
Skin care

Handige scheertips voor vrouwen

Het blijft een hele klus: scheren… Veel vrouwen halen ongewenste haargroei weg met een scheermesje. Helaas kan dit wel eens voor een geïrriteerde huid zorgen en dat is natuurlijk erg vervelend. Met een goede voorbereiding en de juiste techniek kunt u er echter voor zorgen dat de huid minder snel geïrriteerd raakt. Hieronder geven we enkele tips waarmee het scheren voor vrouwen een stuk makkelijker zal gaan.

Waarom scheren vrouwen?

Laten we allereerst eens beginnen met waarom vrouwen hun lichaam scheren. Wist u dat dit eigenlijk al een eeuwenoude traditie is? Er is bewijs gevonden dat vrouwen in het oude Egypte ook al ongewenste haargroei weghaalden door te scheren met stenen of messen en zelfs door te harsen met bijenwas. Gelukkig zijn er tegenwoordig modernere middelen om ongewenste haargroei tegen te gaan. Veel vrouwen kiezen ervoor om bepaalde delen van het lichaam te scheren omdat dit een verzorgde uitstraling geeft. Bent u op zoek naar tips hoe u zich moet scheren met een scheermesje? De vrouwenhuid is dunner dan de huid van mannen, dit is erg belangrijk om rekening mee te houden tijdens het scheren. Hieronder zetten we enkele tips op een rijtje!

Voorbereiding

Bereid de huid goed voor op het scheren. U kunt het beste de huid eerst scrubben zodat alle dode huidcellen worden verwijderd. Dit is belangrijk omdat dode huidcellen ervoor kunnen zorgen dat de haargroei en huidfuncties worden gehinderd waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan. Een schone huid is sowieso de beste basis om mee te beginnen.

Houd het mes juist vast

Zorg ervoor dat je geen druk zet met het mes. Dit is niet nodig en bovendien kan het schade aanbrengen aan de huid. Span de huid ook op, door het strak trekken van de huid zult u minder snel oneffenheden zien. Het is ook belangrijk om voldoende grip te hebben, zodat u niet uitschiet met het mes. Dit kan namelijk vervelende wondjes als gevolg hebben.

Diagonaal scheren

Wist u dat als u met de groeirichting van de haren mee scheert, u minder kans heeft op irritaties maar dat tegen de haargroei inscheren langer een glad resultaat geeft? U kunt dus het beste diagonaal tegen de haren in scheren. Hiermee verkleint u de kans op irritaties, maar kunt u wel langer genieten van een glad resultaat.

Koud water

Het is het beste om te scheren met warm water, omdat de poriën zo open gaan staan en hierdoor kunt u de haren korter afscheren. Droog scheren is dus geen goed idee voor vrouwen. Het resultaat is dan meestal minder want de kans is groot dat er stoppels achterblijven. Eindig de scheerbeurt altijd met koud water. De doorbloeding wordt hierdoor geactiveerd waardoor de poriën sluiten en de huid weer tot rust kan komen.

Met deze tips voor het scheren voor vrouwen wordt het scheren hopelijk wat makkelijker. Bent u helemaal klaar met scheren en wilt u voor een permanente oplossing gaan? Dan is onze laserontharing in Lelystad wellicht iets voor u. Het is mogelijk om uw benen, oksels en bikinilijn te laseren om ongewenste haargroei te stoppen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen u graag!

Share