Site Logotype

Haaruitval

Mesotherapie is een veilige behandeling waarbij er met een mesogun een cocktail met actieve ingrediënten in de huid wordt geïnjecteerd met minuscule naaldje.

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een veilige behandeling waarbij er met een mesogun een cocktail met actieve ingrediënten in de huid wordt geïnjecteerd met minuscule naaldje. De vloeistoffen bevatten hoog geconcentreerde hyaluronzuur, antioxidanten en vitamines. De cellen in de huid worden gevoed en de collageen en elastine aanmaak wordt gestimuleerd, hierdoor krijgt de huid een enorme boost. Het voordeel van Mesotherapie is dat er optimale penetratie plaatsvindt van actieve ingrediënten in de dermis (diepere huidlaag). De behandeling heeft een beperkte downtime en het risico op complicaties en bijwerkingen is zeer klein.

Mesotherapie kan ingezet worden bij:

  • Huidveroudering
  • Huidverslapping
  • Dehydratatie van de huid (droge huid)
  • Verslechtering van de algehele huidconditie
  • Hyperpigmentatie
  • Cellulite
  • Alopecia (haaruitval)

Mesotherapie haaruitval

Alopecia oftewel haaruitval kent verschillende vormen welke voornamelijk veroorzaakt worden door een verstoorde hormoonbalans. Hierdoor is er een tekort aan bouwstoffen en een verminderde bloedcirculatie in de haarfollikels. Met de behandeling mesotherapie voor het haar wordt er een cocktail onder de hoofdhuid, in en rondom de haarfollikels geïnjecteerd.

De cocktail is op basis van voedingstoffen, aminozuren, mineralen en vitamines. Met de mesogun wordt er een reeks korte minuscule injecties gegeven waardoor de haarfollikel een groei impuls krijgen. De behandeling zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd in de hoofdhuid en de haarfollikels worden voorzien van bouwstoffen waardoor de natuurlijke haargroei wordt gestimuleerd. Ter ondersteuning van de behandelingen is het belangrijk dat u de thuisproducten gebruikt die geadviseerd worden door uw huidtherapeut.

Mesotherapie voor het haar is een geschikte behandeling om diffuse haaruitval tegen te gaan zoals bij stress, na de zwangerschap, tijdens of na gewichtsverlies door afvallen, na een ziekte of operatie. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek wordt er samen met u gekeken of de behandeling voor u geschikt is en hoeveel behandelingen er nodig zijn. Meestal heeft u 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van 2 weken. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Nazorg instructies

Nadat u een mesotherapie behandeling heeft gehad is het belangrijk om de nazorg instructies op te volgen om de hersteltijd van de huid te minimaliseren. Nazorginstructies:

  • Het is van belang om 24 uur hitte te vermijden, niet intensief sporten of de huid blootstellen aan warmtebronnen zoals een sauna of een stoombad.
  • Vermijd aanraking van het gezicht met handen of andere materialen die blootstaan aan bacteriën, uw huid staat ‘’open’’.
  • Dagelijks een zonnebrandcrème aanbrengen is zeer belangrijk. Bij zonnige dagen elke twee uur zonnebrandcrème herhalen.