Site Logotype

Elite IQ

Het vernieuwde Elite IQ laserapparaat biedt snelle, gemakkelijke en gepersonaliseerde laser behandelingen voor ongewenste en/of overmatige haargroei met behulp van slimme technologie.

Ongewenste haargroei

Overmatige haargroei op ongewenste gebieden zoals het gelaat, bikini of oksels wordt in de maatschappij als onaantrekkelijk beschouwd. Daarnaast zijn er verschillende oorzaken en vormen van ongewenste haargroei. Onderliggende medische aandoeningen zoals hirsutisme, hypertrichose en PCOS kunnen onder invloed van hormonen zorgen voor een overmatige haargroei. Haargroei tijdens zwangerschap, door of tijdens medicijngebruik, overgewicht of menopauze kunnen oorzaken zijn die een rol spelen bij het veroorzaken van overmatige haargroei op ongewenste gebieden op het lichaam.

Hydrafacial
iq

Hoe werkt laser ontharen?

Haargroei op ongewenste gebieden kunnen met laserbehandelingen definitief vernietigd worden. Alle andere methodes zoals epileren of harsen zijn een tijdelijke oplossing. Het laserlicht wordt in een fractie van een milliseconde geabsorbeerd door de bruine/zwarte (pigment)cellen en omgezet in warmte. Hierdoor wordt het haar en het haarzakje beschadigd, of vernietigd wanneer het haar in een groeifase zit. Ter bescherming van de huid wordt er tegelijkertijd gebruik gemaakt van een koelsysteem waardoor de gevoeligheid van de behandeling sterk verminderd.

FAQ's

Met het Elite IQ laserapparaat kunnen er veilige behandelingen uitgevoerd worden op alle huidtypes en haartypes overal op het lichaam zoals het gezicht, rug, borst, armen, oksels, bikinilijn en benen. Samen met de huidtherapeut wordt er een persoonlijke behandelplan opgesteld.

Na elke behandeling kunt u een geleidelijke afname van de haardikte en de hoeveelheid haar in het behandelde gebied verwachten. Aangezien ontharingsbehandelingen alleen gericht zijn op haren in de actieve groeifase, zijn er vaak meerdere behandelingen nodig voor een volledige vernietiging van het haarzakje. Tijdens het intakegesprek zal de  huidtherapeut met u het aantal benodigde behandelingen te bespreken.

*Individuele resultaten variëren

Het aantal behandelingen en de duur ervan is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Met dit krachtige systeem heeft u gemiddeld tussen de 3 en 6 behandelingen nodig. Samen met de huidtherapeut worden de benodigde sessies besproken.

Het vernieuwde systeem van Cynosure heeft een zeer krachtige 755nm Alexandrite en 1064nm Nd:YAG laser. Daarnaast is de Elite iQ uitgerust met de Skintel-melaninelezertechnologie die uw specifieke huidtype leest en de behandelingsinstelling dienovereenkomstig aanpast. U profiteert van een op maat gemaakte behandeling door de meest krachtige laserapparaat op de markt die perfect is afgestemd op uw huid!

Krachtige laser voor alle haartexturen & huidtypes!

'SO SMART it reads your skin before removing a single hair'

Heeft u vragen?

Heeft u meer vragen over laser ontharing met de Elite IQ? U kunt gerust contact opnemen via het contactformulier.