Site Logotype
Skin care

Drie tips om pigmentvlekken te voorkomen

Op zoek naar manieren om pigmentvlekken te voorkomen? We begrijpen dat het erg vervelend kan zijn om ergens op het lichaam of gezicht opvallende pigmentvlekken te hebben. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer mogelijk en kunnen wij u bij Sya Skin Clinic helpen om pigmentvlekken te verwijderen. Maar u weet wat ze zeggen, voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven wij u drie tips om pigmentvlekken te voorkomen.

Let op in de zon

Om pigmentvlekken te voorkomen is het belangrijk om goed op te letten in de zon. Smeer uw huid goed in met een dagcrème met een hoge SPF, het liefste iedere dag. Het is namelijk niet alleen ontzettend belangrijk om uw huid in de zomer goed te beschermen tegen uv-straling, ook in de winter heeft uw huid bescherming nodig. Let extra op als u een beschadigde huid heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan acne of psoriasis. Deze huid is extra gevoelig voor pigmentvlekken. Wilt u deze voorkomen? Bescherm de beschadigde huid dan zo goed mogelijk tegen blootstelling aan de zon, bijvoorbeeld met een hoed.

Exfoliëren

Wilt u pigmentvlekken voorkomen? In geval raden we u aan uw lichaam te ondersteunen bij het exfoliëren, vaak kan dit al een uitstekende oplossing zijn. Exfoliëren is namelijk een natuurlijk proces van de huid, waarbij oude huidcellen worden afgestoten. Vervolgens kan de huid deze weer vervangen met jonge huidcellen. Door iedere week een exfoliant te gebruiken kunt u dit lichaamseigen proces extra ondersteunen. Met als resultaat dat de huid er weer stralend en glanzend uitziet en pigmentvlekken kunnen op deze manier worden voorkomen.

Kies de juiste verzorging

Als u pigmentvlekken wilt voorkomen, houd dan zo ver mogelijk afstand van producten met alcohol en parabenen. Met name op zonnige dagen kunt u het beste huidverzorgingsproducten met alcohol, parabenen én parfum het beste achterwege laten. Kies liever voor een dagcrème met SPF, bij voorkeur SPF-30 of SPF-50. Er zijn steeds meer crèmes met SPF op de markt waarvan uw huid niet gaat glanzen of vettig wordt. Ideaal dus om iedere dag op het gezicht te smeren.

Pigmentvlekken zwangerschap voorkomen

Met bovenstaande drie tips kunt u pigmentvlekken voorkomen. Helaas kunnen zwangere vrouwen extra gevoelig zijn voor het ontstaan van pigmentvlekken, ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. Wilt u pigmentvlekken tijdens de zwangerschap voorkomen? Let dan éxtra goed op en stel uw huid zo min mogelijk bloot aan zonlicht.

Pigmentvlekken voorkomen te laat? Kies dan voor Sya Skin Clinic

pigmentvlekken voorkomen

Is het voor u te laat om pigmentvlekken te voorkomen en wilt u deze verwijderen? Ga dan niet zelf thuis aan de slag. Berichten die beweren dat u met een huis-tuin-en-keukenmiddeltje pigmentvlekken kunt verwijderen zorgen meestal voor juist meer schade aan de huid. Laat pigmentvlekken altijd door een professional verwijderen. U kunt bij Sya Skin Clinic terecht voor een huid verbeterende behandeling om pigmentvlekken te verwijderen. Wij behandelen namelijk verschillende soorten van pigmentstoornissen. Dit doen wij door een medische peeling, Cosmelan behandeling, lasertherapie of microneedling. Afhankelijk van de type, grootte, diepte en locatie van de pigmentvlekken stellen we samen met u een behandelplan op dat bij u past. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Of lees meer over het stoppen van ongewenste haargroei.

Share