Site Logotype

Cosmelan behandeling

Cosmelan en Dermamelan zijn de beste depigmentatiebehandelingen en dé oplossing voor pigmentvlekken. Aangezien pigmentvlekken meestal voorkomen op zichtbare plekken zoals de handen, armen, hals en het gezicht, zorgen ze bij veel mensen voor onzekerheden. Deze onzekerheden kunnen verleden tijd worden dankzij een Cosmelan/Dermamelan behandeling waarmee hardenekkige pigmenten kunnen worden verwijderd.

Wat is een cosmelan behandeling

Een Cosmelan pigmentbehandeling is één van de beste pigmentbehandelingen voor dieper gelegen pigmentaties, die normaalgesproken lastiger te behandelen zijn dan oppervlakkige pigmentvlekken. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes en huidkleuren.

 

Een Dermamelan is de medische verbeterde depigmentatiemethode die werkt door vlekken geleidelijk en effectief te verwijderen door in te werken op het pigment dat zich op het huidoppervlak heeft opgehoopt en op de celwortel van het probleem, voor een completer en langduriger resultaat.

Wanneer heb ik baat bij een Cosmelan/Dermamelan behandeling?

Deze behandeling kan worden ingezet bij:

 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Lentigo solaris (ouderdomsvlekken)
 • Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na een trauma)
 • Pigment ontstaan na medicatiegebruik
 • Zonschade

Het resultaat van een Cosmelan/Dermamelan behandeling verschilt per persoon, maar in de meeste gevallen verminderen de pigmentvlekken aanzienlijk of verdwijnen deze zelfs. Vaak ziet men al resultaat na één maand.

De nabehandeling en persoonlijk advies

Na de behandeling is het belangrijk dat de huid goed verzorgd wordt, zodat de huid snel kan herstellen. We raden aan om de volgende nazorginstructies op te volgen:

 • Vermijd hitte de eerste 48 uur na de behandeling. Stel de huid niet bloot aan warmtebronnen zoals een sauna of een stoombad;
 • Ga niet intensief sporten de eerste 48 uur na de behandeling;
 • Probeer minstens twee weken directe blootstelling aan de zon of zonnebank te vermijden;
 • Breng iedere dag zonnebrandcrème aan op de huid. Bij zonnige dagen iedere twee uur. De huid kan na de behandeling gevoelig zijn voor pigmentvlekken of littekens;
 • Last van huidvervelling? Smeer de huid dan goed in met een hydraterende of herstellende crème en laat de huid verder zoveel mogelijk met rust;
 • Gebruik alleen huidverzorgingsproducten die zijn besproken met de huidtherapeut.
 
Onze huidtherapeuten staan altijd klaar om u een persoonlijk advies te geven over de behandeling en de producten die u na de behandeling mag gebruiken. Vraag altijd eerst even om advies voordat u iets gaat aanbrengen op de huid!

Onze werkwijze bij de Cosmelan behandeling

Ongeveer twee weken voor de behandeling wordt de huid voorbehandeld met een medische peeling. Vervolgens brengt de huidtherapeut in de kliniek Cosmelan 1 aan als masker op de huid. Dit masker moet 12 uur intrekken en mag vervolgens thuis worden verwijderd middels een milde cleanser. U hoeft alleen terug te komen naar de kliniek voor een controle-afspraak.

 

Dermamelan® is een behandeling die alleen onder de supervisie en controle van onze huidtherapeut word uitgevoerd. De nieuwe dermamelan® is een geavanceerde behandeling die dankzij de ontwikkeling van een innovatieve formule twee patenten heeft. Dit maakt een completere en effectievere werking mogelijk om ernstige en hardnekkige vlekken te behandelen. Deze innovatie heeft geleid tot een efficiënter en comfortabeler protocol, met resultaten na 4 maanden behandeling.

 

Na de behandeling krijgt u een aantal verzorgingsproducten mee naar huis (die zijn inbegrepen in de prijs van de behandeling). Een van de producten die u meekrijgt is de Cosmelan 2 crème. Deze brengt u meerdere malen per dag aan op het behandelde gebied. Cosmelan 1 en 2 bevatten ingrediënten die werken op verschillende stadiums van het pigment.

Na de Cosmelan behandeling worden er nog wat producten mee naar huis gegeven. Dit zijn:

 • Mesoestetic Melan recovery (herstellende en genezende crème)
 • Mesoprotech Melan 130+ pigment control (zonnebrandcrème)
 • Mesoestetic Hydra milk cleanser (reiniging, niet inbegrepen in het pakket)

Door het gebruik van deze producten kan de huid ook na de behandeling goed worden verzorgd, waardoor het effect van de behandeling groter 

zal zijn. Onze missie bij Sya Skin Clinic is het verlenen van de best passende huidbehandeling. Hierbij staat kwaliteit en veiligheid altijd voorop. 

Om die reden werken wij uitsluitend met de beste merken en apparatuur. Wilt u meer weten over onze werkwijze bij de Cosmelan behandeling? 

Neem dan contact op met een van onze gespecialiseerde huidtherapeuten. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Over Sya Skin Clinic

Om u het volste vertrouwen te geven dat al onze cosmetische en medische behandelingen op professionele wijze worden uitgevoerd, zijn al onze huidtherapeuten lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Sya Skin Clinic is met name gespecialiseerd in lasertherapie, huidtherapie en mesotherapie. Onder huidtherapie verstaan wij behandelingen voor acne, pigment, chemische peelingen en microneedling. Lasertherapie wordt voornamelijk toegepast bij vaatafwijkingen, ontharen, schimmelnagels en couperose. Mesotherapie is een behandeling die wordt ingezet bij haaruitval of een doffe huid.

 

Wij hebben ruime ervaring in het geven van diverse behandelingen voor verschillende soorten huidtypen. Wij willen zoveel mogelijk mensen helpen om zich zelfverzekerd te laten voelen in hun eigen huid. Wanneer men voor de eerste keer naar onze kliniek komt voor een behandeling, starten wij altijd met een intakegesprek en een huidanalyse. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld, waarin alle behandelingen en tarieven vermeld staan.

Onze tevreden klanten

Fijne ontvangst, duidelijke uitleg wat betreft mogelijkheden behandeling, gelegenheid tot stellen v vragen.
Rhianne Jongkind
15:42 09 Feb 23
Zeer deskundig persoon die hier werkt. Erg blij mee!
Khadija Abidi
10:45 09 Feb 23
Onlangs mijn andere pigmentvlekken laten laseren. Ben heel tevreden over de behandeling en resultaat. Je bent in veilige handen bij een kundig en professioneel professional, die met je mee denkt en van advies en informatie voorziet.
nafije kadrija
12:59 24 Jan 23
Vakkundig en vriendelijk.
brb
09:17 21 Jan 23
Het voelt altijd als een feestje als ik naar een afspraak bij Sya ga! Ze weet wat ze doet en heeft kennis van de producten en behandelingen die ze geeft. Ze heeft mij enorm geholpen met mijn huid en raad haar zeker aan iedereen aan🫶🏻✨
Greetje Woord
16:27 10 Jan 23
Elke keer super goed geholpen bij SYA SKIN CLINIC. Ze heeft veel verstand van haar vak en ik merk steeds weer vooruitgang. Heel tevreden met de behandelingen en de goede zorgen.
Jessley Lemay
15:43 10 Jan 23
Onlangs pigment vlek laten laseren. Ben heel blij met het eindresultaat, waardoor ik mijn andere pigmenten ook wil aanpakken. Sya Skin Clinic is professioneel en kundig in haar vak en je word gerust gesteld bij spanning.
Fie Kad
10:22 19 Dec 22
Een fijne Deluxe HydraFacial behandeling gehad bij Sumeyra. Zij werkt zeer professioneel en beschikt over veel kennis die ze graag met je deelt. Ik merk al verschil na een behandeling. Ik kan SYA SKIN CLINIC zeker aanraden.
Sara Bentschap Knook
13:01 29 Nov 22
Beste plek in Lelystad! Laser ontharen – grootste aanrader ever. Na drie behandelingen bijna geen haartjes meer te zien! En huidbehandelingen ideale me time😊Erg professioneel, heel lief. Ik kijk uit elk maand om terug te komen!DEFINITELY RECOMMEND!
Klaudia R
10:44 02 Nov 22
Sumerya is een spontane dame en neemt de tijd voor je. Ze bekijkt je huid grondig en komt met een goed en uitgebreid advies welke behandeling het beste bij je huid past! Ze adviseert je goed en is zeer vakkundig. Ze is een gedreven professional met passie voor haar vak. Ik ben heel erg tevreden en kom zeker terug.
F Orhan
20:25 25 Oct 22
Vriendelijk en gepassioneerd. Zeer ervaren. Waarschuwt tijdig als het gaat branden. Ik heb er slechts 2 x geweest, maar is zeker mijn vaste adres. De lijn waarmee ze werkt, gebruik ik ook thuis. Een aanrader
Denice Jodha
13:36 25 Oct 22
Heidi
13:02 04 Oct 22
Ik ben behandeld voor adertjes in mijn gezicht en wat een resultaat!! Daarna nog wat gezicht behandelingen en ben meer dan zeer tevreden. Er word duidelijk uitgelegd en tijd voor je genomen. Gewoon echt top👍🏼
Daniel Tak
13:24 24 Aug 22
Hele fijne huidtherapeut. Kijkt goed naar het probleem om vervolgens samen te bespreken wat de beste opties zijn!
Gabriella Salazar
10:21 02 Aug 22
Outstanding experience from the first appointment to being discharged . Very professional , friendly and fantastic outcome .
Valeria Tarpan
11:24 11 Jul 22
Ik ben zeer zeker tevreden over SYA skin . De behandelingen die ik hebt gedaan bij haar zijn goed ik zie zeker verandering in me gezicht ze is vriendelijk werk goed netjes en het is schoon. Top service. Sinds kort begonnen met laseren ! Everthing is top ! Zeker een aanrader mensen
Zeynep Sayan
12:52 01 Jul 22
Sinds vorig jaar november ben ik nieuw bij SYA SKIN CLINIC. Tot nu toe ben ik ontzettend tevreden en zie ik daadwerkelijk resultaat. Bij SYA SKIN CLINIC ben ik nog bezig met de behandelingen: laseren gezicht, oksels en bikinilijn en na elke behandeling zie ik een heel mooi resultaat.Afgelopen jaar had ik veel last van irritatie plekken rondom mijn kin. Ik heb recentelijk een gezichtsbehandeling gedaan en het is na 1 behandeling al zo goed als weg. Bij SYA SKIN CLINIC ervaar ik een veilig en betrouwbaar gevoel, waardoor ik er met plezier heen ga.Het contact onderling is heel gemoedelijk en het fijne is dat deze vriendelijke dame altijd mee denkt en ruim advies geeft. Tijdens een vervolgafspraak wordt er altijd gevraagd hoe het in de tussentijd is verlopen en wordt er advies gegeven om beter resultaat te zien.Deze dame werkt hygiënisch en professioneel en daarom raad ik haar zeker aan ♥️
J.
22:18 30 Jun 22
De specialist is een hele vriendelijke dame die passie uitstraalt voor haar werk. Ze kijkt goed naar wat de huid nodig heeft en past de behandelingen en thuisproducten daar goed op aan. Ook vind ik het merk waar mee gewerkt wordt echt top. Ik ben super tevreden!!
Sangieta
07:24 10 Jun 22
Wát een specialist. Geloof mij, ik ben jaren lang overal en nergens heen geweest voor mijn acne huid (+ littekens), ik heb honderden euro’s uitgeven aan behandelingen en producten en niks mocht baten. Totdat ik via een vriendin terecht kwam bij SYA Skin Clinic, wat een topper. Eerst was ik sceptisch, (want als zoveel geld uitgegeven aan teleurstellingen bij andere klinieken/salons) maar toch gaf ik haar de voordeel van de twijfel na resultaten gezien te hebben van de vriendin, dit zou mijn laatste optie zijn. Ik heb er bijna geen woorden voor. Ze is duidelijk heel gespecialiseerd en gepassioneerd in haar vak, dat merk je aan alles. Mijn huid is na een paar behandelingen al als nieuw, en elke keer weer zie en voel je duidelijk verschil, al na je 1e behandeling. De producten die ze aanraad zijn ook fijn in thuis gebruik. Ook denkt ze graag met je mee als er iets is. Ik ga noooit meer onzeker de deur uit, en geen teleurstelling meer als ik in de spiegel kijk. Echt, dankjewel! 🥺
Quinty van Duijn
12:43 01 Jun 22
Bij Sya Skin Clinic wordt je professioneel en enthousiast geholpen door een eerlijke, betrouwbare en zeer ervaren vakvrouw.Je voelt je welkom in haar praktijk en ze denkt goed met je mee. Ik ben zelf voor de behandeling van mesotherapie geweest en ik ben zeer tevreden over het resultaat.
Ramin Taghat
19:16 25 May 22
Gette Jozefzoon
12:07 20 Apr 22
Er wordt goed geluisterd en meegedacht over een juiste behandeling. Resultaten zijn super en de behandeling is zeer fijn.
Yolanda
08:49 20 Apr 22
Goed geregeld!
Yusuf Eroglu
14:33 05 Apr 22
great contact and treatment effects. I am very happy I had acne problems and scars on my face but now my skin looks much better. I heartily recommend it
Agnieszka Ambryszewska
14:13 05 Mar 22
professionele behandelingenSchoone werkplekVriendelijk VerwelkomtPerfecte specialist
RBPowerZ
14:21 19 Feb 22
Zeer deskundig en professioneel. Goede behandelingen gehad en fantastisch resultaat. Sterke aanrader!
Rash Mokiem
22:21 17 Feb 22
Mijn ervaring met deze zeer ambitieuze specialist heeft mijn verwachtingen overtroffen. Hier mag je uitgaan van kwaliteit! Persoonlijk advies en oprechte interesse om jou doel te behalen! Thank you for your work so far!
E Brera
09:46 04 Jan 22
Super goede behandelingen, ook voor de donkere huid!
Sharissa Devis
12:33 31 Dec 21
Super vriendelijke dame, duidelijke uitleg gekregen over de behandeling en behandelplan. Professionele kliniek en de locatie is goed bereikbaar. Uitstekende ervaring, kom zeker terug naar hier!
Rum Y
12:00 20 Dec 21
Missz Unknwn
12:22 08 Dec 21
Paar weken langs geweest voor een intake en een behandelplan opgesteld. Afgelopen week mijn 2de behandeling (een diepte reiniging en laser behandeling) ondergaan. Ik ben erg tevreden over de afgelopen 2 behandelingen en ik verheug mij erg op de volgende afspraken. Erg vriendelijk, hygiënisch, denkt met je mee !
Isabelle Geraets
21:08 25 Nov 21
Professionele huidtherapeut die duidelijk weet wat ze doet en waar ze het over heeft. Aanwinst voor Lelystad, ga zo door!
Rubina Koster
10:49 06 Nov 21
Ik heb vandaag een behandeling gehad en ik ben zeer tevreden. Dame weet wat ze doet en weet waar ze het over heeft. Ze heeft een vaste klant erbij.Bedankt voor de tips. Ga zo door ❤️
Zineb Idrissi
19:41 16 Sep 21
Zeer tevreden na de eerste behandeling zag je gelijk verschil. Huid is rustiger op naar de 3de behandeling
oirda ahabri
14:33 14 Sep 21
Altijd super fijne en effectieve behandelingen gehad. Nu al bijna een jaar verder en zie een enorm verschil in mn huid. Zeker een aanrader!
Neiva Jamassim
15:02 30 Aug 21
Heerlijke sfeer, ze is heel gezellig en erg klantvriendelijk 😍 ik had een hele onzuivere gezicht, dat is nu niet meer het geval. Zeker een aanrader 💯
Rabia Kilicaslan
16:47 05 Jul 21
Sinds ik naar SYA SKIN CLINIC ga zie ik een heel groot verschil. Ik raad iedereen aan met huidproblemen om bij deze huidtherapeut te komen!! Ze laat je gezicht weer stralen!!
Madalena Carvalho Lopes
10:51 13 May 21
Super goede behandeling gehad!! De ruimte was mooi en netjes. De huidtherapeute weet waar ze het over heeft en is erg professioneel. Door de behandeling en de producten ziet mijn huid er weer stralend uit. Meteen de volgende afspraak gepland voor over 2 weken.
Roumaisae Mahria
16:33 07 May 21
Ik raad iedereen deze kliniek aan! De huidtherapeut denkt met je mee en geeft altijd eerlijk advies over de behandelingen en producten. Mijn huid heeft er nog nooit zo mooi, stralend en gezond uitgezien!
Susan A
18:21 04 May 21
Sumeyra A
18:16 04 May 21
Goede ervaring gehad! Zeker voor herhaling vatbaar
Mucahid Acikgoz
17:54 04 May 21

Intakegesprek voor een Cosmelan/Dermamelan behandeling

Wij vinden het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt in onze kliniek. U kunt bij ons dus altijd terecht met vragen over de Cosmelan/Dermamelan behandeling of een van onze andere behandelingen. Bovendien is het mogelijk om een vrijblijvend intakegesprek bij ons in te plannen, zodat u eens rustig kennis kunt komen maken met onze kliniek en huidspecialisten.

Neem direct contact op!

  Hours

  Ma tot vr: 9:30 — 21:00
  Za: 10:00 — 17:00
  Zo: GESLOTEN

  Location

  Middendreef 273
  8233 GT, Lelystad

  Contact

  0320 84 13 69
  06 27 45 11 12
  info@syaskinclinic.nl