Er zijn verschillende soorten zuren die worden gebruikt bij een chemische peeling voor het gezicht. Deze zijn grofweg in drie categorieën te verdelen, namelijk in oppervlakkig, middeldiep en diep. In welke categorie een chemische peeling valt wordt niet alleen bepaald door de chemische samenstelling, maar ook door bijvoorbeeld de bereidingswijze van de peeling, de gebruikte techniek op de huid of het individuele huidtype van de client.
Onder oppervlakkige peelings vallen de welbekende alfa-hydroxyzuur (AHA): glycolzuur, lactic zuur en beta-hydroxyzuur: salicylzuur. Deze zuren beperken zich in de bovenste huidlagen en zijn geschikt voor de meeste huidproblemen zoals acne, lichte pigmentvlekken, doffe huid en fijne lijntjes. Een middeldiepe peeling zoals trichloorazijnzuur (TCA) of Jessner solutie penetreert in de diepere huidlagen en is bijvoorbeeld geschikt bij littekens en pigmentvlekken. Fenol valt onder de categorie diepe peeling en wordt vaak onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Deze diepe gezicht peeling wordt vaak toegepast bij vorderende huidveroudering, zonneschade of oppervlakkige rimpels over het hele gezicht.
Een chemische peeling kan worden toegepast bij de volgende huidproblemen:
- Acne en acnelittekens
- Pigmentvlekken
- Littekens
- Fijne lijntjes
- Huidveroudering
- Huidverslapping
- Vergrote poriën
- Droge huid
Uiteraard is iedere huid anders. Zo heeft een chemische peeling voor acne of voor pigmentvlekken bijvoorbeeld een andere aanpak nodig dan een chemische peeling voor een donkere huid. Voor een optimaal resultaat zijn er altijd meerdere sessies nodig, meestal ligt dit tussen de 3 tot 6 behandelingen. Hoeveel sessies er nodig zijn is sterk afhankelijk van welk huidtype u heeft. In een persoonlijk intakegesprek bespreken we uw hulpvraag en analyseren we uw huid. Op basis hiervan stellen we samen een persoonlijk behandelplan op, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.