Site Logotype

Chemische peeling

 

Een chemische peeling is een techniek waarmee de textuur van de huid wordt verbeterd en glad gemaakt. Een peeling behandelt de gezichtshuid en littekens kunnen worden verbeterd. Met een chemische peeling wordt bovenste huidlagen opgelost, waardoor een nieuw huidlaagje ontstaat. Deze nieuw laag is zacht, glad en heeft een frisse teint. Wilt u uw huid weer laten stralen? Dan is een chemische peeling misschien wel wat voor u!

 

Soorten chemische peeling gezicht

Er zijn verschillende soorten zuren die worden gebruikt bij een chemische peeling voor het gezicht. Deze zijn grofweg in drie categorieën te verdelen, namelijk in oppervlakkig, middeldiep en diep. In welke categorie een chemische peeling valt wordt niet alleen bepaald door de chemische samenstelling, maar ook door bijvoorbeeld de bereidingswijze van de peeling, de gebruikte techniek op de huid of het individuele huidtype van de client.

Onder oppervlakkige peelings vallen de welbekende alfa-hydroxyzuur (AHA): glycolzuur, lactic zuur en beta-hydroxyzuur: salicylzuur. Deze zuren beperken zich in de bovenste huidlagen en zijn geschikt voor de meeste huidproblemen zoals acne, lichte pigmentvlekken, doffe huid en fijne lijntjes. Een middeldiepe peeling zoals trichloorazijnzuur (TCA) of Jessner solutie penetreert in de diepere huidlagen en is bijvoorbeeld geschikt bij littekens en pigmentvlekken. Fenol valt onder de categorie diepe peeling en wordt vaak onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Deze diepe gezicht peeling wordt vaak toegepast bij vorderende huidveroudering, zonneschade of oppervlakkige rimpels over het hele gezicht.

Een chemische peeling kan worden toegepast bij de volgende huidproblemen:

 • Acne en acnelittekens
 • Pigmentvlekken
 • Littekens
 • Fijne lijntjes
 • Huidveroudering
 • Huidverslapping
 • Vergrote poriën
 • Droge huid

Uiteraard is iedere huid anders. Zo heeft een chemische peeling voor acne of voor pigmentvlekken bijvoorbeeld een andere aanpak nodig dan een chemische peeling voor een donkere huid. Voor een optimaal resultaat zijn er altijd meerdere sessies nodig, meestal ligt dit tussen de 3 tot 6 behandelingen. Hoeveel sessies er nodig zijn is sterk afhankelijk van welk huidtype u heeft. In een persoonlijk intakegesprek bespreken we uw hulpvraag en analyseren we uw huid. Op basis hiervan stellen we samen een persoonlijk behandelplan op, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Behandeling chemische peeling

Wanneer de peeling op het gezicht wordt aangebracht kan het voorkomen dat de huid even rood wordt, jeukt, prikkelt of gaat branden. De zuren, oftewel de werkstoffen, penetreren de huid binnen. Hierdoor wordt de afschilfering van de bovenste huidlaag gestimuleerd. De huid kan eventueel na een aantal dagen beginnen met vervellen. Daarnaast remt de chemische peeling overmatige talgproductie en verminderd het de bacteriën die er niet thuis horen. Het verschil is direct na de behandeling al zichtbaar.

Voor een optimaal resultaat van een gezicht peeling is het van belang om de huid voor te bereiden. Hiervoor wordt er aangeraden om ongeveer 2 weken voorafgaand de behandeling de huid te voorbereiden met een exfoliant. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen en vermindert onzuiverheden, waardoor een behandeling in de kliniek beter en sneller resultaten zal opleveren.


Nazorg chemische peeling

Het is belangrijk om de nazorg instructies goed op te volgen na een peeling van het gezicht. Houd er ook rekening mee dat de huid 1 tot 5 dagen rood, gevoelig en trekkerig kan zijn. Nazorg chemische peeling:

 • Het is van belang om 48 uur hitte te vermijden, niet intensief sporten of de huid bloot te stellen aan warmtebronnen zoals een sauna of een stoombad.
 • Directe blootstelling aan de zon of zonnebank moet voor tenminste twee weken worden vermeden.
 • Dagelijks een zonnebrandcrème aanbrengen is zeer belangrijk, de huid kan gevoelig zijn voor pigmentvlekken of littekens. Bij zonnige dagen elke twee uur zonnebrandcrème herhalen.
 • Bij een eventuele vervelling van huid moet de huid met rust gelaten worden, extra insmeren met een hydraterende of herstellende crème wordt aanbevolen.
 • De eerste vijf dagen ex foliërende producten vermijden, alleen milde producten gebruiken.

Met de juiste verzorging na een chemische peeling zorgt u ervoor dat de hersteltijd van de huid wordt geminimaliseerd.

Chemische peeling voor en na

Het verschil tussen een chemische peeling voor en na is groot. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen. Na een gezicht peeling is de huid weer strak, glad en heeft het een frisse teint. Onze ervaren huidtherapeuten zijn allemaal lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Hierdoor kunnen wij de hoge kwaliteit van al onze diensten garanderen. Ons team heeft een missie, namelijk het verlenen van een passende huidbehandeling waarbij het gevoel van vertrouwen centraal staat. Daar gaan wij iedere dag voor. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor diverse andere behandelingen zoals carboxy therapie, rosacea behandelingen en behandeling van striae. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan. We helpen u graag!

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.