Site Logotype

Carboxytherapie

Carboxytherapie is een behandeling waarbij er door middel van de MCT injector koolstofdioxide in de huid wordt geïnjecteerd. De behandeling is een medisch behandelsysteem dat alleen door artsen of huidtherapeuten uitgevoerd mag worden.

Doffe en vermoeide uiterlijk rondom de ogen?

Carboxytherapie is een behandeling waarbij er door middel van de MCT injector koolstofdioxide in de huid wordt geïnjecteerd. De behandeling is een medisch behandelsysteem dat alleen door artsen of huidtherapeuten uitgevoerd mag worden. Koolstofdioxide is een onzichtbaar en geurloos gas, het is van nature aanwezig in het lichaam. Met carboxy therapie kunnen donkere kringen rond de ogen verholpen worden, het zorgt voor een heldere huid en strakkere huid. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in dergelijke huid verjongende behandelingen.

De behandeling

Nadat er een injectie in de huid wordt gegeven met koolstofdioxide, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor zal de collageen en elastine in de huid worden aangemaakt en kan de huid rondom de ogen sneller vernieuwen. Aangezien het lichaam bekend is met koolstofdioxide wordt er absoluut geen schade aangericht. De huidstructuur zal juist verbeteren en een frissere uitstraling geven. Voor een optimaal resultaat zijn er ongeveer zes behandeling nodig. Samen met u zal de huidtherapeut vooraf bespreken welke resultaten u kunt verwachten.

Doordat de doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd kan de huid rondom de ogen rood verkleuren, meestal trekt dit nog dezelfde dag weer weg. Verder zijn er geen speciale nazorginstructies waarmee rekening gehouden moet worden. Dagelijkse bezigheden kunnen weer opgepakt worden.

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.