Site Logotype

Carboxytherapie

Wanneer mensen ouder worden, is dit helaas al snel te zien aan de huid. Er ontstaan steeds meer rimpels en lijntjes in het vel en de huid oogt vaak dof en futloos. Niet alleen de leeftijd draagt hieraan bij, maar ook erfelijkheid, vermoeidheid of stress spelen hierbij een grote rol. Ook het ontstaan van donkere kringen onder de ogen worden door deze factoren veroorzaakt. Donkere kringen onder de ogen geven iemand een doffe en vermoeide uitstraling.

Wat is Carboxytherapie?

Carboxytherapie is dé manier om van donkere kringen onder de ogen af te komen. Bij carboxytherapie kijkt u niet aan tegen een enge operatie, maar dit medische behandelsysteem mag wel enkel door artsen of huidtherapeuten worden uitgevoerd. Carboxytherapie blaast de huid nieuw leven in, waardoor rimpels en lijntjes verdwijnen en de huid weer gaat stralen. De deskundige huidtherapeuten van Sya Skin Clinic zijn gespecialiseerd in diverse behandelingen, waaronder carboxytherapie.

Carboxytherapie onder de ogen

Carboxytherapie is een behandeling waarbij de huid geïnjecteerd wordt met een MCT-injector gevuld met kooldioxide. Dit gas is onzichtbaar en geurloos en is ook van nature in het menselijk lichaam aanwezig. Door kooldioxide te injecteren wordt de huid jonger gemaakt, wat te zien is aan:

  • Donkere kringen rondom ogen worden weggewerkt
  • De huid wordt helderder gemaakt
  • De huid wordt strakker gemaakt
  • Het vet wordt verminderd

Na een injectie met kooldioxide worden rode bloedcellen gestimuleerd, waardoor de doorbloeding beter verloopt. Er wordt namelijk door het lichaam extra zuurstof toegevoegd naar het gebied dat door de carboxytherapie behandeld wordt. Hierdoor zal de collageen en elastine in de huid worden aangemaakt en kan de huid rondom de ogen zich op een versneld tempo vernieuwen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Uiteraard start de carboxytherapie met een intakegesprek. Hierin bespreken we de hulpvraag en maken we een huidanalyse. Op basis van deze analyse stellen we een op maat gemaakt behandelplan op. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend. U zit dus nog nergens aan vast.

Tijdens de behandeling

De behandeling wordt in het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In sommige gevallen kan de huid hooguit gevoelig zijn. Direct na de behandeling is de huid bovendien rood en opgezwollen. Schrik hier niet van. Dit trekt na 10-15 minuten weer volledig weg. In enkele gevallen ontstaan er na de behandeling kleine bloeduitstortingen. Ook dit kan zeker geen kwaad en de huid herstelt zich volledig binnen een paar dagen.

Nazorg bij carboxytherapie?

Het is aan te raden om zwembaden, sportscholen en sauna’s te vermijden de eerste 24 uur na de behandeling. Zo worden infecties voorkomen. Daarnaast moeten de eerste 72 uur na de carboxytherapie overige schoonheidsbehandelingen vermeden worden. Bovendien moet de huid hygiënisch behandeld worden. Dat wil zeggen dat de huid ingesmeerd dient te worden met minimaal een SPF 30 om schade aan de huid te voorkomen. Bij carboxytherapie gelden verder geen speciale nazorginstructies.

Wat zijn de resultaten van de carboxytherapie?

Door de injectie met kooldioxide wordt de huid strak en oogt hij helder. Bovendien zullen de donkere kringen rondom de ogen verdwijnen. Om een optimaal resultaat te behalen zijn er ongeveer drie tot zes behandelingen nodig. Een behandeling wordt circa om de twee weken ingepland. Uit ervaring blijkt dat een behandelkuur van zes behandelingen het beste werkt. Onderhoudsbehandelingen zijn wel essentieel voor een langdurig resultaat. Iedere persoon en dus iedere huid reageert anders op carboxytherapie. Daarom kunt u bij Sya Skin Clinic rekenen op een behandeling op maat.

Overige huid therapeutische behandelingen bij Sya Skin Clinic

Naast carboxytherapie vindt u bij Sya Skin Clinic ook andere huid therapeutische behandelingen, zoals coagulatiechemische peelings en cosmelan. Bovendien kunt u terecht voor bijvoorbeeld het laseren van de benen, oksels en bikinilijn. Bij al onze behandelingen hebben kwaliteit en veiligheid de hoogste prioriteit. Onze missie is dan ook het verlenen van een passende huidbehandeling, waarbij het vertrouwen van de cliënt bij ons centraal staat. Al onze huidtherapeuten hebben een HBO studie afgerond en zijn lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Daarnaast vallen onze huidtherapeuten onder de kwaliteitswet BIG en zijn ze geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierdoor kunnen wij de hoge kwaliteit van onze diensten blijven garanderen. Ons ervaren team van professionals is enthousiast en gemotiveerd om een droomhuid bij onze cliënten te realiseren. Meer weten over de carboxytherapie of over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Carboxytherapie bij Sya Skin Clinic

Bij Sya Skin Clinic doen we er alles aan om de cliënt voorbereid de carboxytherapie in te laten gaan. Dat u zich veilig voelt en vertrouwen heeft in onze kliniek, dat is voor ons het voornaamste. Wanneer u nog vragen heeft over carboxytherapie of een van onze andere behandelingen, kunt u altijd met ons contact opnemen via het contactformulier op onze pagina. Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek om eens kennis te komen maken met onze kliniek en huidspecialisten? Neem ook dan gerust contact met ons op. Wij heten u van harte welkom!

Heeft u vragen over onze behandelingen, apparatuur of wilt u een afspraak maken? U kunt uw gegevens via het contactformulier achterlaten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.